Trainingspakken
Trigon trainingspak
6 september 2017
Trigon 2020
8 september 2017
Alle categoriën

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Philipa

Ja zeker, maar dat geldt zeker niet voor “onze” Vlaamse Leidse (“Pippa” Jorissen), die vanwege het vertrek naar Amerika haar favoriete sport (met al zijn sociale kanten) zeker voor 4 jaar zal moeten missen. Grijp dus die kans om haar nog een keer te zien spelen op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel, zaterdag het strijdtoneel van de dubbele ontmoeting met Swift. Zowel het eerste als het tweede spelen tegen de club uit Middelburg.

Geen onbekende tegenstander want we kwamen de Zeeuwen de laatste jaren vaker tegen. En dan waren twee wedstrijden in een seizoen soms ook nog niet voldoende. Weet u nog die vermaledijde nacompetitie die duurde tot de derde week van juni 2015. Dat was dus twee jaar geleden en ging om 1 plek in de overgangklasse. Swift en Sporting Trigon slaagden daarin (ten koste van eerst Albatros en vervolgens VEO). In die tussentijd heeft de Leidse ploeg inmiddels een jaar Hoofdklasse ervaring opgedaan en op dat niveau tot de laatste speelronde echt meegedaan om die status met een jaar te verlengen.

Dat lukte net niet, dus maar weer Overgangsklasse, eigenlijk toch wel het platform waar de ploeg van het technisch duo Van Vliet/Wiersma thuishoort. De start in Nieuwerkerk vorige week tegen de verjongde formatie van trainer/coach Harland was redelijk te noemen al zegt een nederlaag met 4 punten verschil natuurlijk wel wat anders als je de wedstrijd niet zelf hebt gezien. Meer scherpte bij het afwerken van de kansen namelijk had Trigon wat langer in de wedstrijd en kansrijker gehouden.

Dat Nieuwerkerk (zaalhoofdklasser) tot de titelkandidaten wordt gerekend is een bijkomstigheid. Zaterdag a.s. een nieuwe poging om de eerste punten binnen te halen. Swift begon de competitie ook met een nederlaag. In Middelburg ging het een helft goed tegen Fiks (10-9 voorsprong halverwege), maar aan het einde van het duel stond er 17-20 op het bord in het voordeel van de ploeg uit Oegstgeest.

Trigon 2 begon de competitie wel met een overwinning. Bij DES in Delft werd met 20-18 een veelbelovende start gemaakt. Ook het team van coach Bart Niesing speelt tegen Swift, dat net als het eerste het onderspit dolf tegen Fiks 2.

De wedstrijden worden gespeeld op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel. Trigon 2 begint om 14.00 uur (scheidsrechter P. v Putten) en het eerste om 15.30 uur met Cor Mantel (scheidsrechter) en M. de Jonge (assistent) als leidsmannen.

Deze wedstrijden worden vooraf gegaan door het duel van de A1, dat tegen KZ De Danaïden A2 speelt. Aanvang 12.30 uur

Comments are closed.