Trigon 2020
8 september 2017
Is vertrouwen het toverwoord?
15 september 2017
Alle categoriën

Sporting Trigon wint ook niet op eigen veld.

Daarvoor was Swift verantwoordelijk. De Middelburgers, oude bekenden van de leidse ploeg, waren op de belangrijke onderdelen beter en dat resulteerde in een verdiende 16-19 zege. Kansen benutten, vertrouwen hebben en toch ook wel beter verdedigen zijn de gewichtige punten, waarop Trigon nu voor de 2e keer stuk gaat. De apathische houding, die coach Maarten van Vliet zijn formatie “verweet” zorgde al (weer) snel voor 3-0 achter en dat moet je dan eerst maar weer goedmaken. En dát deed Sporting o.a. aan de hand van Marc Meulenbeld, die 2x van afstand het gat in de korf vond.(3-3). Het gebrek aan zuiverheid voorkwam meer, want de Zeeuwen hadden wel mensen in hun midden die de kansen, vaak opgelegde, benutten. Gepauzeerd werd er bij 5-8 maar niet in alle rust, want er was een donderspeech te horen in de Trigon kleedkamer. Het miste zijn effect in eerste instantie, want vier minuten verder in het 2e deel had Swift de tegenstander al op veilige afstand. (6-11). Dat dacht het echter iets te vroeg, want Sporting Trigon herpakte zich en kreeg in hetzelfde aantal minuten weer aansluiting dankzij de vrouwen (9-11) De thuisclub leefde dus op, maar kon het gaatje maar niet dichten omdat het blijkbaar moeilijk was steeds die vervelende tegengoal te voorkomen. Maar ook omdat Trigon vier (!) strafworpen “weigerde” om te zetten in goals. Mede daardoor konden de Oranjehemden uit Zeeland bij 14-16 en nog 14 minuten te spelen aan de voordelige kant van de score blijven. Bij 14-19 en nog 300 tellen spel voor de boeg reduceerden Jan Willem van der Gugten en Niek Duitscher de 2e nederlaag tot 16-19. En je hoeft geen kenner te zijn om op dit moment te constateren  dat Trigon een moeilijk jaar is gestart.  Met 0 uit 2 is Sporting overigens in goed (nou ja, wat heet!)gezelschap  van ex Hoofdklassers Unitas en KVS. En die laatstgenoemde is komende week in Scheveningen de eerstvolgende tegenstander. En dan zonder de Belgische  Philippa Jorissen, die voor haar studie enkele jaren naar Oregon in de VS verhuist.

De leidse goals kwamen van: Niek Duitscher, Jordy Smeele en Marc Meulenbeld (allen 3x), Mandy Bekooy en Jan Willem van der Gugten (beiden 2x), Ellen Matze, Danya Kling en Sabine Anneeze.

Comments are closed.