Sporting Trigon wint op punten door vechtlust.

Trainingen deze week
25 september 2017
CIMG8690
Trigon C1 – Velocitas C2
26 september 2017
Alle categoriën

Sporting Trigon wint op punten door vechtlust.

Het in de Overgangsklasse verrassend debuterende Valto werd in een bloedstollende finale 30 seconden voor het einde geklopt met 22-21 en daarmee plaatste Trigon zich in de middenmoot. Slechts één winstpartij scheidt die groep van de koplopers, want na zaterdag is geen enkele club meer ongeslagen in klasse B. Coach Maarten van Vliet stuurde een gewijzigd basis achttal de kunstgraswei in door blessures van Sabine Anneeze, die lang uit de roulatie zal blijven, en Niek Duitscher. Bovendien begon Jan Willem van der Gugten licht geblesseerd aan de partij onder het motto van “we zien wel hoe ver hij komt”. En dat was een heel eind. Hij stond wellicht model voor zijn ploeggenoten, die op karakter succesvol de eindstreep haalden. Het spel moest namelijk diverse malen langdurig onderbroken worden voor blessurebehandelingen na botsende duels. Dat was vooral in een fase, die volgde op een zeer goede opening van de thuisclub. Bij 9-4, mede dankzij de geweldige rentree van Ferry Janssen, werd in de Leidse dug-out voorzichtig “van de mat geveegd” gefluisterd, maar Valto was niet knock-out. Integendeel. Een ander aanvalsspel resulteerde in een terugkomen van de bezoekers uit De Lier, waartegen Trigon even niets kon doen. De ruststand van 12-12 gaf aan dat er na de wisseling van speelrichting opnieuw begonnen kon worden. Dat deed Sporting weer als eerste het best met 16-12 en het 2e gedeelte werd bijna een kopie van de periode ervoor omdat Valto zich ook weer terugknokte. Zo zelfs dat bij 18-20 de tegenstander in de touwen hing en die moest er nu maar zien uit te komen. En dat lukte omdat Van Vliet in de zenuwslopende finale hoog spel speelde met enkele gedurfde tactische wissels. En die pakten allen voortreffelijke uit, met o.a. de geweldige defensieve actie van de trouwe reservespeler Robin van Eijk. Janssen(2x) en Smeele waren de mannen om gelijk te maken (21-21) en toen “gooide” de leidse coach in de laatste 60 tellen twee “meiden uit 2” er in. Roseanne Beekman en Pam Straathof  hebben “specialiteit” met hun doorloop. Zij moesten gaan voor de winstgevende ren naar de paal en het lukte Straathof met nog 30 seconden op de klok. Saillant detail:in tegenstelling tot Ike Lalau vorige week liet de wissel in haar eigen wedstrijd dezelfde mogelijkheden onbenut!. Volgende week staat de streekderby tegen Fiks op het programma en die wedstrijd wordt op het terrein van KZ De Danaïden gespeeld omdat het Trigonveld niet beschikbaar is vanwege 3 octoberfesitiviteiten. Doelpunten: Ferry Janssen (6x), Jordy Smeele (5x), Marc Meulenbeld en Jan Willem van der Gugten (elk 3x), Danya Kling (2x), Ellen Matze, Mandy Bekooy en Pam Straathof.

Comments are closed.