Trigon start met verlies in ogenschijnlijk zware competitie.

Wedstrijd Trigon 4 gaat niet door
1 september 2017
Bardiensten ingedeeld
4 september 2017
Alle categoriën

Trigon start met verlies in ogenschijnlijk zware competitie.

De Overgangsklasse B is dat, want zes van de acht deelnemers kunnen bogen op Hoofdklasse ervaring. Daarbij behoort ook Sporting Trigon, dat wat spelers ( Star en H. van der Gugten) zag stoppen en geen aanvulling van buitenaf kreeg. Voor interne kandidaten dus de kans en de uitdaging om de vacant gekomen plekken in te vullen. Trainer Maarten van Vliet moest afgelopen zaterdag bij Nieuwerkerk al direct beoogd basisspeler Ferry Janssen missen vanwege een enkelblessure en dat betekende een beperking in de (door)wisselmogelijkheden. Marc Meulenbeld was de vervanger en hij werkte een degelijke wedstrijd af in een ploeg, die nog vaste vorm moet krijgen. Ook bij de opponent, die vlot startte met 3-0, waren slordigheden te zien en daar profiteerde het op toeren komende Trigon goed van (4-5). Het talentvolle Nieuwerkerk ( de A selectie haalde vorig seizoen de NK finale) nam het initiatief halverwege de eerste helft wel weer over (8-5) en kon met hetzelfde verschil gaan pauzeren omdat de bezoekers goede mogelijkheden onbenut lieten (10-7). Als Sporting de 2e helft nog mee wilde doen moest het de eerste goal na de herstart maken en dat deed Esther Paauw. Maar haar ploeg kon maar niet dat stapje naar de echte aansluiting maken, deels door de kracht van de thuisclub, maar ook door het eigen onrustige spel. De mogelijkheid om door te wisselen verandert de vaksamenstelling regelmatig en die ideale combinatie moet men nog gaan uitvinden in de eerste weken. Tot 10 minuten voor tijd bleef het echter bij 15-12 wel een wedstrijd, die Nieuwerkerk niet zo maar ging winnen, wat in de slotfase uiteindelijk toch en terecht gebeurde. Concentratieverlies in de leidse defensie werd in “geen tijd” afgestraft (18-12). Het pleit voor Sporting Trigon dat het in de laatste 6 minuten de naderende nederlaag een acceptabeler tintje meegaf. Met nog enkele tellen te gaan schoot een thuisclubspeler ter verhoging van hun feestvreugde uit de hoek van het kleine speelveld de 20ste binnen, waardoor 20-16 als eindscore kon worden genoteerd. Komende zaterdag mag Sporting Trigon in de wedstrijd op eigen veld tegen Swift Middelburg laten zien dat het vertrouwen van de trainersstaf in deze groep terecht is.
Doelpunten: Jan Willem van der Gugten (4x), Marc Meulenbeld (3x), Jordy Smeele, Danya Kling (elk 2x), Mandy Bekooy, Sabine Anneeze, Esther Paauw, Philippa Jorissen en Niek Duitscher.

Comments are closed.