De Meeuwen zorgen voor overlast Sporting Trigon.

Een frisse neus
17 november 2017
CIMG8732
Fiks C2 – Trigon C1
20 november 2017
Alle categoriën

De Meeuwen zorgen voor overlast Sporting Trigon.

Een bekend probleem voor de stad Leiden, maar deze “vogels” kwamen uit Putten en korfbalden Trigon naar een kansloze nederlaag.(21-31) In de eerste thuisbeurt van dit net begonnen zaalseizoen kon de formatie van coach van Vliet er maar een kwartiertje een wedstrijd van maken. Beide nog puntloze clubs hadden een vliegende start met 5-5 in 6 minuten spel waarbij aan leidse zijde vier goals van de vrouwen. Maar daarna verdwenen de gasten uit beeld want Sporting kon ondanks een time out pas weer wat doen bij 5-13! De bezoekers waren feller in de duels, schoten ongelooflijk zuiver en verdedigden de opponenten strak. Sporting Trigon, met Jan Willem van der Gugten (terug na een schorsing) en Boyd Ouwerkerk weer in de basis, werkte hard maar miste toch het vermogen om terug te keren in de partij. Met 10-18 werd het restant van de match gestart voor nog eens 25 minuten zuivere speeltijd, waarin de thuisclub niet altijd het voordeel kreeg van het arbitrale duo waarvan de assistent de bepalende factor leek te zijn. Het deed niets af aan het resultaat overigens want De Meeuwen won verdiend, maar het verschil had iets minder kunnen zijn. In de laatste 15 minuten was er nog een opvallende rol voor Ike Lalau, die als vervanger van de vermoeide Ferry Janssen (nachtdienst gehad) 4 keer het gat in de gele kunststof vond. De overige treffers kwamen van Jordy Smeele (7x), Ike Lalau (4x), Ellen Matze, Mandy Bekooy, Danya Kling, Ferry Janssen (allen 2x), Esther Paauw en Boyd Ouwerkerk. A.s. speelt Sporting Trigon weer thuis en staat dan in de Vijf Meihal voor de uitdaging van de eerste derby, tegen Pernix.

Comments are closed.