CIMG8732
Fiks C2 – Trigon C1
20 november 2017
Fysiek korfbal winnaar van derby. .
28 november 2017
Alle categoriën

Een Leidse topper

Het goede spel tegen SKF kreeg geen vervolg tegen De Meeuwen. Een echte verklaring daarvoor heeft Esther Paauw niet exact, al stipt ze met een zucht wel wat mogelijke oorzaken aan als haar die vraag wordt voorgelegd. “De voorbereiding was niet zoals we hadden gewild. Blessures, ook helaas langdurige van bijvoorbeeld Sabine, die goed speelde. Ook Niek mis je met zijn enthousiasme en uitstraling in het veld. Dat zag je terug in de wedstrijden naar de competitie toe.

Maar vervolgens hadden we in de eerste competitiewedstrijd de juiste spirit te pakken terwijl we niet speelden met de basis 8. Dat is dan wel weer goed om te zien. En dat Boyd en Ike lieten zien dat zij dit niveau ook aankunnen wanneer het moet.”

“In mijn ogen was Jordy de drijfveer achter het spel van de eerste wedstrijd, voor iedere bal gaan zoals we hadden afgesproken. Dat werd positief opgepakt in het team en lukte ook goed. Volgens mij begonnen we ook zo in het eerste kwartier tegen De Meeuwen. Helaas konden we op een of andere manier voor onszelf geen duidelijkheid creëren na dat kwartier, waardoor we bijvoorbeeld met twijfel verdedigden. En dat kan tegen zo’n ploeg gewoon niet als ze zo’n percentage schieten”, vervolgt de 27-jarige inwoonster van Sassenheim.
esther

Inderdaad gaf Trigon na die openingsfase tegen De Meeuwen teveel ruimte weg en dat speelde de beweeglijke tegenstander optimaal uit. Esther daarover: “Ik denk dat dit te maken had met het bovenstaande. Het is een goede ploeg, dat zeker, maar wij mogen wel wat meer op onszelf vertrouwen en op elkaar. Ik denk dat we vanzelf bereiken, dat we strakker verdedigen en met meer vrijheid aanvallen, als we doen en spelen zoals we trainen.”
De druk van het presteren voor eigen publiek speelt wat Esther betreft geen rol in deze: “Ik heb juist het idee dat wij in eigen hal altijd beter spelen en dat dit normaal gesproken een positieve invloed heeft.”

Paauw – bezig aan haar 8e seizoen in het eerste van Trigon – kan met recht een routinier genoemd worden, maar is er de persoon niet naar om dat ook in het vak uit te stralen. “Haha, nee zo ben ik qua persoon al niet. Afgelopen zaterdag  stond ik met Jordy, Ellen en Ferry in het vak en zij gaan allemaal minimaal net zo lang mee als ik en misschien al langer! Ik heb die rol nooit echt genomen voor aanwijzingen naar anderen. Ik vind het prettiger om naar mijzelf te kijken. Natuurlijk wil ik mijn medespelers motiveren door positief te blijven en voor 100% te gaan elke wedstrijd.”

Meer focussen, ziet de van beroep maatschappelijk werker in Voorschoten, als een verbeterpunt: “Over de voorbereiding en eerste wedstrijd ben ik wel tevreden, maar na zaterdag… ik weet dat ik beter kan dan dat. Verdedigend focussen, korte kansen creëren en een verbinding zijn in m’n vak.”
Esther heeft al wat pittige wedstrijden meegemaakt, maar een derby is toch weer wat speciaals: “Zo’n wedstrijd is altijd een wedstrijd op zich, vaak veel (kritisch) publiek en de beste stuurlui staan aan wal. Maar ik wil iedere wedstrijd winnen, zo ook deze tegen Pernix. Dus daar gaan we met z’n allen voor!! “, besluit de Trigonspeelster strijdlustig.

Sporting Trigon – Pernix wordt gespeeld in de Leidse Vijf Meihal, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van de heren Opering (scheidsrechter) en Van Putten (assistent).

 

Sporting Trigon 2 (om 14.00 uur tegen KCC/SO natural 4), de A1 (om 12.50 uur tegen Refleks A1) en de B1 (om 11.50 uur tegen Fiks B2) completeren het programma in de Vijf Meihal.

 

Wim van Vliet

Comments are closed.