Een Leidse topper
24 november 2017
24058965_10215147904876190_8445739649096342335_n[1]
TOP C3 – Trigon C1
28 november 2017
Alle categoriën

Fysiek korfbal winnaar van derby. .

In een echte derby verloor Sporting Trigon met 23-25 van stadgenote Pernix, dat driekwart van de partij de mindere was. Pas 5 minuten voor het einde kwam de “uitploeg”voor het eerst op voorsprong en gaf dat voordeel niet meer weg, waar Trigon dat eerder wel deed met de 18-12 tussenscore! In de eerste helft had Sporting de plaatselijke rivaal namelijk aardig in bedwang en had voortdurend de verdiende voorsprong. Die varieerde met tussenstanden van 5-2 en 8-4. Pernix schoot matig en Trigon had Ferry Janssen, die zijn naam voor rust al 6 keer op het scoreformulier tegenkwam. Coach Maarten van Vliet zag een gretig achttal, dat met 14-11 aan het 2e gedeelte kon beginnen. De trend van de eerste periode zette zich aanvankelijk voort want met soms fraaie acties en goals leek Trigon in een vroeg stadium te beslissen. Met iets meer dan een kwartier te gaan en 18-12 op het bord leek de thuisclub hard op weg zichzelf voor het goede spel te belonen. Twee nogal intimiderende overtredingen haalden Trigon uit het spel waarbij Jan Willem van der Gugten behoorlijk geblesseerd raakte.  Het fysieke spel ligt Pernix nu eenmaal beter en je zag het verschil dan ook kleiner worden. Via 18-16 en 20-18 kwamen de oranjehemden, fanatiek aangemoedigd door de aanhang, 5 minuten voor tijd voor het eerst aan de leiding (22-23). Als je in de bekende hoek zit blijven de klappen namelijk ook niet uit. Trigon, dat weinig geluk had met de beslissingen van het inconsequente arbitrale duo, was de overtuiging kwijt en dat was zichtbaar bij enkele kansen op de gelijkmaker in de laatste minuut toen Pernix 23-24 voorkwam. Opgemerkt moet worden dat alleen de in totaal 9 maal raak schietende Ferry Janssen nog voor zijn ploeg tweemaal doel trof en dat was natuurlijk te weinig om de zure nederlaag te voorkomen. Overige doelpunten Sporting Trigon: Jordy Smeele en Mandy Bekooy (beiden 4), Jan Willem van der Gugten (3), Danya Kling (2) en Esther Paauw. Met nul uit drie is Sporting Trigon de enige zonder punten en dus hekkensluiter. De resultaten in de Overgangsklasse B laten zien dat de 8 deelnemers onderling weinig verschillen en het muntstuk zal voor Trigon ook wel een keer de goede kant op vallen.

Comments are closed.