Poule des doods??
9 november 2017
Een frisse neus
17 november 2017
Alle categoriën

Sporting Trigon haalt bijna stunt uit.

Bij de opening van het zaalkorfbalseizoen zorgde Sporting Trigon in de Overgangsklasse B bijna voor een daverende verrassing door het veel sterker geachte SKF tot de laatste seconden bezig te houden. De ploeg uit Veenendaal verspeelde 30 seconden voor tijd de bal, die echter de leidse aanval niet zou bereiken door lengtenadeel van Mandy Bekooy. Daardoor bleef de 24-23 overeind en daarmee kreeg het achttal van coach Maarten van Vliet eigenlijk te weinig. De leidse selectie had een “armoedige” voorbereiding gehad en de verwachting was dat er in Veenendaal niets te halen zou zijn. Zeker als blijkt dat Jan Willem van der Gugten nog een schorsing van vorig zaalseizoen moet uitzitten. Maar dan is er ineens de (onverwachte snelle) terugkeer aanvoerder Jordy Smeele, die de inspirator voor zijn team blijkt te zijn. De stemming van de laatste training zet zich voort in de opening van de partij, waarin Sporting Trigon brutaal de leiding neemt (3-5). SKF, koploper in de buitencompetitie, bekomt na 7 minuten van de schrik en pakt het initiatief over (8-5). Maar Trigon zit goed in haar vel en met enkele succesvolle inhaalpogingen wordt voor een rustpauze van 5 minuten de kleedkamer opgezocht met een kleine achterstand(13-12). Mede dankzij 5 goals van de uitstekend spelende Ferry Jansen. De 13-13 direct na de inworp van de hervatting lijkt hoopvol, maar de thuisclub is nu beter bij de les (16-13). Die echter niet goed geleerd lijkt te zijn want SKF is niet in staat het scorend vermogen van de leidse vrouwen in te dammen. Liefst 9 van de 11 Trigon treffers in het 2e deel komen van hen en dat zorgt via de tussenscore van 16-16 met nog 10 minuten te gaan voor de verrassende voorsprong (18-19). De slotfase belooft dus spanning maar daar denkt SKF 360 tellen voor het einde anders over.(24-20). Om zich vervolgens rot te schrikken omdat Trigon na een time-out sterk terugkeert in het veld. Ellen Matze, Ike LaLau en Mandy Bekooy brengen het verschil op het kleinst en dat blijft door eerder genoemde situatie helaas tot het laatste fluitsignaal van de uitstekend blazende Bertold Komduur (zonder grensrechter!). (24-23) Met een glansrol voor de vrouwen en een prima debuut van Boyd Ouwerkerk, die de opdracht kreeg om de Veenendaalse schutter Sietse de Jong te “hinderen” kan de opgeleefde ploeg met vertrouwen uitkijken naar de eerste thuisbeurt.  A.s. zaterdag tegen de Meeuwen om 14.30 uur in de Vijf Mei hal.

Doelpunten:  Ferry Janssen (6), Mandy Bekooy (5), Danya Kling (4), Ellen Matze (4), Esther Paauw (2x), Jordy Smeele en Ike LaLau.

Comments are closed.