24058965_10215147904876190_8445739649096342335_n[1]
TOP C3 – Trigon C1
28 november 2017
Sporting Trigon geen bedreiging voor koploper.
4 december 2017
Alle categoriën

Kop en staart

Dat het een echte derby was kan niemand ontkennen. Ook dat er weinig verschil was tussen de twee hoogst spelende Leidse korfbalclubs en dat de gelukkigste (of was het de slimste?) uiteindelijk met de volle buit de redelijk gevulde Vijf Meihal uitwandelde. De punten bleven in elk geval in Leiden……….Zuur voor Trigon dat tot 5 minuten voor het einde op voorsprong stond en halverwege de tweede helft met de 18-12 voorsprong flink op weg leek naar de eerste punten. Niet dus.

Gevolg: nog steeds op 0 punten na 3 wedstrijden en dat hadden er met een beetje meer fortuin zomaar 3 kunnen zijn. De verschillen tussen de teams zijn klein. Dat blijkt wel uit de uitslagen in de eerste speelronden. Op Trigon-De Meeuwen en Fiks-Pernix na eindigden alle overige 10 duels in zeges met maximaal 3 punten verschil en 1 gelijkspel.

De enige ploeg die nog zonder puntverlies is, is komende zaterdag de tegenstander van Sporting Trigon: OVVO/De Kroon. De lijstaanvoerder uit Maarssen heeft een doelsaldo van plus 8 en dat zegt dus veel over de verhoudingen in de poule. Het zegt ook veel over de ploeg van trainer Kees-Jan Oppe, die tot nu toe de wedstrijden naar zich kon toetrekken op de momenten dat het moest. En dat tegen van te voren als titelkandidaten bestempelde clubs zoals De Meeuwen en Oost-Arnhem.

Laatstgenoemde club verspeelde afgelopen zaterdag in eigen hal de ongeslagen status tegen OVVO, dat de gehele wedstrijd een voorsprong had die het grootst was bij 8-13. Het werd uiteindelijk 27-29 voor de koploper.

Dan lijkt een thuisduel tegen de nog enige puntloze ploeg op voorhand een “makkie”, maar Trigon bewees op de eerste speeldag al in Veenendaal niet zomaar opzij te gaan voor titelkandidaten, waartoe ook SKF behoort. Dat bewees de ploeg van trainer/coach Maarten van Vliet vorig weekend in de derby opnieuw, want ook Pernix wil naar de hoofdklasse. Dat wordt dringen bovenaan.

Goed. Als Trigon de beleving en het goede spel van de wedstrijd tegen de stadgenoot en SKF een vervolg kan geven, zou het best eens voor een stunt(je) kunnen zorgen. In de vorige veldcompetitie (hoofdklasse) kwamen de clubs elkaar tegen en in beide wedstrijden was OVVO de sterkste.

OVVO/De Kroon – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in de OVVO-hal, Amsterdamsestraatweg 2 te Maarssen, staat onder leiding van Erik de Vos (scheidsrechter) en René Zwart (assistent) en begint om 19.25 uur.

Het tweede team – nog louter geconfronteerd met grote nederlagen – staat voor de zware taak de eerste punten binnen te halen tegen het tweede team van OVVO. Die wedstrijd begint om 17.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Mulder.

Wim van Vliet

Comments are closed.