Met één goede helft redt Sporting Trigon het (weer) niet.

Oliebollenactie
18 december 2017
Inschrijving kamp 2018 geopend!
19 december 2017
Alle categoriën

Met één goede helft redt Sporting Trigon het (weer) niet.

Die periode waren de eerste 25 minuten waarin het achttal van coach Maarten van Vliet weinig hoefde toe te geven aan het bezoekende Oost Arnhem. Dankzij de zeer productieve inbreng van Ferry Janssen (6) en Danya Kling (5x) konden de Arnhemmers halverwege het duel nog niet gerust zijn op een gunstige afloop (13-15). Maar toen in het restant na 12 minuten bij 15-19 schutter Janssen geblesseerd (hij vermoedt zelf een gebroken teen) het veld moest verlaten had dat toch impact op zijn ploeg.(20-31).

Zoals gezegd was de eerste rondgang acceptabel met dien verstande dat de technische problemen in de Vijf Meihal zich niet beperkten tot schotklok en scorebord. Die konden worden gereset, maar dat was geen optie voor de soms matige balbehandeling van de Leidenaars. Maar als je schutters hebt kan je wat verdoezelen en een eind komen. Met 4-2 en 6-4 was het voordeel in eigen handen, maar toen de formatie van oud international Ron Steenbergen aanzette was dat weg. (6-8) Even langszij komen lukte nog wel, maar daarna moest Trigon in de achtervolging, waarbij tot 18-22 de “vijand” redelijk in het vizier bleef. Toen was Ike Lalau al binnen de lijnen met de ondankbare taak inspirator Janssen te vervangen en wat goals betrof lukte hem dat twee keer. Gevoegd bij die benutte strafworp van aanvoerder Smeele waren dat de laatste wapenfeiten in de 12 resterende minuten, waarin de Trigonners wel fut hadden om opzichtig onderling “van gedachten te wisselen”. De duidelijke geïrriteerde coach krijgt misschien tijdens het kerstreces dé ingeving om de ploeg op scherp te krijgen. Op hulp van boven hoeft men (uiteraard) niet te rekenen, want Sporting Trigon zal als puntloze hekkensluiter op eigen kracht degradatie moeten zien te voorkomen. Een goed voornemen voor 2018. Te beginnen met de derby op 6 januari tegen Fiks.

Doelpunten: Danya Kling en Ferry Janssen (beiden 7x), Jordy Smeele (3x), Ike LaLau (2x) en Ellen Matze.

Comments are closed.