GEZOCHT: VRIJWILLIGERS VOOR JEUGD TECHNISCHE COMMISSIE
19 december 2017
Het jaar 2018 geeft Sporting Trigon geen nieuw elan.
9 januari 2018
Alle categoriën

De tweede “burenruzie” voor Trigon

“Laten we het verse jaar maar meteen goed beginnen” moet de samensteller van het competitieprogramma gedacht hebben. Een mogelijk wat laat vuurwerk in het dorp Oegstgeest, zoals Gert Jan van Geen de thuisbasis van korfbalclub Fiks betitelt in het LD. En de lol in die contreien is groot omdat de buurman uit de “grote stad” zomaar onderaan de lijst bungelt met 0 punten. Fiks heeft uit de 6 in november en december 2017 gespeelde duels 5 punten vergaard. En daar kan je dan best tevreden over zijn.

Het is de realiteit en het besef bij Trigon is groot dat er nu punten gepakt moeten worden anders wordt het een lastig verhaal om in de loodzware poule op een veilige plek te eindigen.
Zeker met de thuiswedstrijd tegen SKF op komst. De ploeg van trainer/coach Maarten van Vliet – net 36 jaar geworden – heeft echter in de voorgaande duels telkens met een gewijzigde opstelling moeten spelen wat de samenhang niet echt bevorderd. Zo werden voorsprongen tegen bijvoorbeeld SKF en Pernix (maar liefst 6 punten) niet over de streep getrokken en dat knaagt aan het zelfvertrouwen, zeker als je zelden met de gewenste vakindeling kan spelen.

Mogelijk hebben de twee weken rust (nou ja, wat heet) wat goed gedaan in die richting. Geen trainingskampen in zuidelijke oorden, maar gewoon trainen zonder competitieverplichtingen. Dus zaterdag met z’n allen naar sporthal De Cuyl in Oegstgeest, waar Trigon vorige competitie de punten pakte. Fiks won op zijn beurt later in de Vijf Meihal de returnwedstrijd.
Ook op het veld komen de teams, die elkaar door en door kennen, elkaar tegen. Fiks won het eerste duel (gespeeld op het terrein aan de Montgomerystraat) met 14-13, waarbij Fiks voor rust domineerde, maar erna ver terugviel en Trigon langszij zag komen en daarbij een achterstand van 6 punten wegwerkte. Die fout zal de ploeg van trainer/coach Rick Nell niet nogmaals maken denken wij, al zijn de uitslagen in de overgangsklasse B tot nu toe soms erg verrassend.
Als Trigon zijn verdediging op orde heeft zal het met de juiste instelling best ver kunnen komen.

Trigon 2 – ook nog puntloos in de Res. Overgangsklasse D – speelt vrijwel op dezelfde tijd in Scheveningen tegen koploper KVS/Maritiem 3 en zal dat moeten doen met een opnieuw aangepaste formatie, gelet op het belang van het eerste team en de daarvoor benodigde wisselspelers.

Fiks – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal De Cuyl te Oegstgeest, begint om 16.45 uur en staat onder leiding van de heren Keizer (scheids) en v Tiggelen (assistent).
KVS/Maritiem 3 – Sporting Trigon 2 wordt gespeeld in De Blinkert te Scheveningen, begint om 16. 20 uur en daarbij gaat M. Terlouw de fluit hanteren.

Wim van Vliet

Comments are closed.