Het jaar 2018 geeft Sporting Trigon geen nieuw elan.

De tweede “burenruzie” voor Trigon
5 januari 2018
CIMG8754
Trigon C1 – KIOS C2
9 januari 2018
Alle categoriën

Het jaar 2018 geeft Sporting Trigon geen nieuw elan.

In de derby tegen Fiks kwamen de eventuele goede voornemens niet echt uit, al maakte Trigon er nog redelijk lang een wedstrijd van. In tegenstelling tot het verleden startte de Oegstgeestse formatie als favoriet en maakte dat ook waar in de slotfase. De 23-16 winst voor Fiks wekt de indruk dat het een makkie was, maar de “thuisclub” moest er toch echt wel hard voor werken. Want Trigon, waarbij Gijs Wiersma dit maal de coaching op zich nam, begon best overtuigend. Na de 1-0 namen de bezoekers tot 5-6 telkens de voorsprong maar daarna was het even over. 11-6. In die fase had Sporting ook weinig geluk met de beslissingen van de warrig leidende arbiter, waarover Jan Anholts (Fikser met een klein Trigon verleden) achteraf zou zeggen “dat we hem in de eerste helft helemaal mee hadden”. Maar het moet gezegd, Trigon scoorde ook niet mee in de periode dat Fiks wat terugviel. Met 13-8 begon het 2e gedeelte waarin de beginminuten voor de Leidenaars waren, ook al omdat de arbitrale beslissingen voordeliger waren. Trigon naderde tot 14-13 en op dat moment moest de ervaren Ellen Matze zich met een (waarschijnlijk slepende) schouderblessure laten vervangen. Fiks had meteen door dat dit het moment was om toe te slaan. Twee nogal kamikaze achtige doorloopballen leverden net zo veel doelpunten op uit de toegekende strafworpen en dat brak min of meer het verzet van de gasten. Want bij 19-16 en nog 8 minuten op de klok in de goed gevulde sporthal de Cuyl zou een “alles of niks” offensief van Trigon nog wat spanning hebben kunnen opleveren, maar alleen Fiks scoorde nog. De winst voor Oegstgeest was zonder meer verdiend, maar viel met 23-16 toch iets te royaal uit. Komende zaterdag speelt Sporting Trigon thuis tegen SKF en die wedstrijd moet gewonnen worden om uitzicht te krijgen op lijfsbehoud.

Doelpunten: Ferry Janssen, Jordy Smeele en Jan Willem van der Gugten (allen 4x), Ike Lalau (3x) en Esther Paauw

Comments are closed.