ZE moeten het nu even alleen doen
19 januari 2018
CIMG8771
Trigon C1 – Fiks C2
23 januari 2018
Alle categoriën

Sporting Trigon loopt verdiend punt mis

Het werd 26-24 in de slot tel van de wedstrijd in Putten en daarmee bewezen korfballende meeuwen dat ze ook kunnen “stelen”. Sporting Trigon had namelijk een punt verdiend gelet op het totale wedstrijdbeeld. In de eerste helft profiteerde de leidse ploeg, wederom gecoacht door Gijs Wiersma, van de terugval van de thuisclub. Die begon overigens wel goed met een voorsprongetje van 5-3 na 10 minuten spel. Maar nadat Ferry Janssen en Esther Paauw voor evenwicht in de score hadden gezorgd raakte De Meeuwen even het gevoel voor richting kwijt. Mandy Bekooy (2x), Jan Willem van der Gugten, Ferry Janssen en de voor Ellen Matze in het veld gekomen Danya Kling zorgden voor de afgetekende voordelige ruststand (7-10). Matze stapte na een kwartier bij het binnen houden van de bal ongelukkig op de punt van een supportersvlag met als gevolg een vastzittende rug. De hervatting was voor de Geldenaren (9-10) maar Trigon bewees evenals vorige week het 2e gedeelte nu aan te kunnen. “We zijn en ogen fitter dan in de heenwedstrijden” en dat moet zich een keer gaan uitbetalen. Nu nog net niet, want de Puttenaren waren beter bij de les en terug bij 14-12. Maar Sporting pareerde knap met een tegenoffensiefje dat 14-15 opleverde, mede dankzij reservist Niek Duitscher. De Meeuwen “vlogen”vervolgens weer uit naar 17-15 maar konden de achtervolgers niet echt lossen (17-17). Een nieuwe uitlooppoging kon Trigon bijna ongedaan maken (20-19) daarmee de laatste 5 minuten tot spannend bestempelen. En het werd zenuwslopend want in de periode dat de laatste 60 seconden werden afgeteld bij een tussenscore van 25-24 werd een vermeende overtreding op Van der Gugten resoluut weggewuifd. Geen vrije worp en weg de kans op het mogelijke punt, dat terecht zou zijn geweest. (26-24) Nu kon de technische staf alleen de complimenten van hun collega Stoffelsen in de zak steken. “Jullie gaan nog wel punten pakken”. Daar zijn nog 5 wedstrijden voor, te beginnen volgende week met de derby tegen Pernix.

Doelpunten: Ferry Janssen (7x), Jordy Smeele (5x), Jan Willem van der Gugten (4x), Mandy Bekooy (3x), Niek Duitscher (2x), Esther Paauw, Ellen Matze en Danya Kling.

Comments are closed.