jet
Playbackavond voor de jeugd
9 januari 2018
Peildatum
12 januari 2018
Alle categoriën

WE gaan er achter staan

Om maar met een understatement te beginnen pen ik zes woorden neer, die nog niet eens alles zeggen: “WE gaan nog niet echt lekker.”  Ja, WE, want waarom vereenzelvigen we ons wel met een goed presterend team en ineens niet meer met een ploeg die een moeilijke periode doormaakt?

Gijs Wiersma, afgelopen zaterdag tegen Fiks even hoofdcoach, zag zijn ploeg in de eerste helft in Oegstgeest regelmatig een kleine voorsprong nemen, maar leek halverwege al geklopt bij de 13-8 ruststand. Echter een kwartiertje verder in de tweede helft was het verschil ineens het kleinst mogelijke (14-13). “Toen hadden WE Fiks pijn kunnen doen” sprak voormalig Trigonspeler Michael Star na afloop. En hij had wel een beetje gelijk.

Die situatie heeft zich in voorgaande wedstrijden meerdere keren voorgedaan, maar op het moment suprème kon Trigon niet doorpakken. Wiersma daarover: “Er zijn meerdere redenen aan te wijzen. De belangrijkste is echter dat we gewoon niet fit zijn en dat ook het hele seizoen nog niet zijn geweest. Door de waslijst met blessures hebben we eigenlijk geen enkele keer met de in onze ogen ideale basis kunnen spelen.”

De wedstrijd een andere wending geven lukte dus opnieuw niet en dat heeft volgens Wiersma alles met bovenstaande te maken. “In de belangrijke fases van wedstrijden, einde 1e helft en einde 2e helft komen we conditioneel te kort. En hebben we op cruciale momenten in de wedstrijden pech met blessures.”

In vergelijking met andere teams moet Trigon aanvallend veel meer moeite doen om kansen te creëren mede doordat er door de tegenstander ogenschijnlijk strakker verdedigd wordt. Het aanvalsspel is door het veelvuldig aanspelen van dezelfde puntspelers te voorspelbaar erkent ook Wiersma. “Wat meer variatie zou zeker goed zijn. Maar zolang we door omstandigheden het niet eens voor elkaar krijgen om 1 keer in de week compleet te trainen is daar voorlopig nog geen sprake van.  Wij hebben in fases moeite met het maken van tempo in ons aanvalsspel. Dit zit hem dan in de timing en/of conditie. Op die momenten zijn we makkelijk te verdedigen.”

Met 0 uit 7 lijkt de situatie voor zijn ploeg (en ook het tweede team) hopeloos, maar Wiersma blijft vertrouwen houden in zijn team: “Trigon is altijd goed geweest in dit soort wedstrijden. WE hebben genoeg ervaring om met deze druk om te gaan. Of we genoeg kwaliteit hebben is de vraag.” Met SKF komt de ploeg op bezoek die nu nog het dichtst bij Trigon in de ranglijst staat. De achterstand op de ploeg uit Veenendaal (op het veld nota bene koploper) bedraagt 4 punten, dus zal het duidelijk zijn dat Trigon moet winnen, beseft ook Wiersma, die wel realist blijft: “Ook als we winnen wordt het heel lastig. Natuurlijk zien we kansen. Maar dan moet vanaf nu wel alles kloppen.”

Steun is daarbij onontbeerlijk en dus gaan WE zaterdag massaal achter het team staan of zitten. En dat moet een keer lukken met de wedstrijden van Trigon B1, A1, 3 en 2, die aan het duel van het eerste voorafgaan.

Sporting Trigon – SKF wordt zaterdag gespeeld in de Vijf Meihal, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heren de Groot (scheidsrechter) en Rombouts (assistent).

De rest van het programma in de Vijf Meihal is:

13.00 uur Sporting Trigon 2 – SKF 2
11.45 uur Sporting Trigon 3 – EKVA 3
10.30 uur Sporting Trigon A1 – Tempo A2
09.30 uur Sporting Trigon B1 – TOP/SolarCompleet  B5

 

Wim van Vliet

 

Comments are closed.