Beoogd schokeffect levert Sporting Trigon net niets op.

Plezier in teamsport: het toverwoord?
2 februari 2018
KZ Danaiden C2 – Trigon C1
5 februari 2018
Alle categoriën

Beoogd schokeffect levert Sporting Trigon net niets op.

De trainerswissel heeft zijn waarde in de sport vaak bewezen, maar voor Sporting Trigon leverde de vervanging van het duo Wiersma/ Van Vliet niets op. Ja, het team speelde één van de betere wedstrijden maar verloor uiteindelijk toch weer (24-25). Daarmee een punt te weinig gekregen stelde interim Bart Niesing na afloop terecht vast. “Geknokt” maar dat moest ook wel na de wanvertoning van vorige week. Je kunt het als selectie niet eens zijn met de visie van de trainers, maar die staan niet binnen de lijnen. Met de“ontslagen” clubmensen gewoon op de tribune begon Trigon uitstekend met de 4-2 voorsprong. Een enkele omzetting in de opstelling leverde de gewenste productiviteit op die nodig was om de langzaam beter wordende tegenstander dicht te volgen. OVVO, nog niet uitgeschakeld voor de titel, kon niet het serieuze gaatje maken want de 5-7 voorsprong had de ploeg van assistent coach Han van der Doe zo omgezet in 8-7 voor. De Maarssense time-out had invloed op het verdere verloop getuige de 12-14 score halverwege. De thuisclub kwam het scherpst terug in het veld na het bakkie thee. Esther Pauw en Jan Willem van der Gugten, met 7 goals in totaal de topscorer, zorgden direct voor gelijke stand die tot 17-17 zou blijven. Niesing bracht Pam Straathof die de  “aangeefrol” goed invulde met twee goals van schutter “JW”. OVVO, met recent Korfbal League verleden, neutraliseerde het gevaar maar ten dele want na de 20-21 pakte het gedreven spelende Trigon tot drie keer toe de leiding terug. (24-23). In deze sterke klasse zijn de meeste wedstrijden in de slotminuten beslist en zo ook nu weer. OVVO nam over (24-25) en speelde dat  voordeel door sterke rebounds de laatste minuut in het eigen aanvalsvak uit. Sporting Trigon had er alles uitgehaald maar kreeg het verdiende puntje niet. Dat had overigens iets gescheeld in de strijd met concurrent SKF, dat door winst op Fiks het onderlinge verschil op 6 punten heeft gebracht. Er staan nog drie partijen op het menu, waarvan de eerste komende zaterdag thuis tegen Sparta.

Doelpunten: Jan Willem van der Gugten (7x), Danya Kling, Ferry Janssen en Niek Duitscher (allen 4x), Esther Paauw en Jordy Smeele (beiden 2x) en Mandy Bekooy.

Comments are closed.