Sporting Trigon neemt afscheid van 10 jaar Overgangsklasse

“Wij hebben nog 0,00000000005 % kans om ons te handhaven……. en die grijpen we.”
9 februari 2018
CIMG8850
Madjoe C2 – Trigon C1
12 februari 2018
Alle categoriën

Sporting Trigon neemt afscheid van 10 jaar Overgangsklasse

Het is er dan toch een keer van gekomen, de degradatie van Sporting Trigon. Je 10 jaar lang handhaven als hoogst spelende ploeg in Leiden is een kunststukje waarop de club toch trots mag zijn. En nu ingehaald door de streekgenoten, die nog aan het begin staan van zo’n staat van dienst. Tegen Sparta begon de leidse formatie aan de laatste kans, die door interim coach Bart Niesing op 0,000000000005 % werd geschat. En de start was veelbelovend tegen de Zwollenaren, die ook nog een goed resultaat nodig hadden. Binnen 10 minuten was het 8-3 en dat gaf in ieder geval aan dat Smeele c.s. er nog wel degelijk in geloofden. Maar wellicht karakteristiek voor het bijna gedane seizoen zakte de thuisclub behoorlijk in. Sparta was niet nerveus geworden van de handicap en de time-out werkte. Tot 9-5 kon Trigon de bezoekers nog van zich afhouden, maar na 10-10 niet meer. De 2e helft begon namelijk met 11-13 achter en een vlotte leidse treffer was misleidend, want Sparta schoot zich vervolgens naar 12-18. Trigon sputterde nog tegen, maar zonder het effect van de schade herstellen. Wissels Pam Straathof en Robin van Eijk scoorden wel, maar verder waren de aanvallen te onrustig omdat sommige spelers zich gingen uitputten in geforceerde acties. De tegenstander kon zo de partij onder controle houden Bij het ingaan van de laatste 10 minuten was het verschil er nog steeds (16-23) maar het moet gezegd worden dat Sporting tot het einde bleef strijden voor een acceptabel resultaat. Dat kwam er met 21-26 uiteindelijk enigszins nog wel en dat was de juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Er resten Sporting Trigon nog twee wedstrijden op het huidige niveau, waarvan de eerstkomende zaterdag tegen kampioen Oost Arnhem is. .

Doelpunten: Ferry Janssen, Jordy Smeele en Jan Willem van der Gugten (allen 4x), Ellen Matze (3x), Mandy Bekooy (2x), Pam Straathof, Danya Kling, Boyd Ouwerkerk en Robin van Eijk.

Comments are closed.