“Wij hebben nog 0,00000000005 % kans om ons te handhaven……. en die grijpen we.”

Zaterdag 10 Februari G-korfbal poule 2 (zaal) Drie Oktoberhal in Leiden
5 februari 2018
Sporting Trigon neemt afscheid van 10 jaar Overgangsklasse
12 februari 2018
Alle categoriën

“Wij hebben nog 0,00000000005 % kans om ons te handhaven……. en die grijpen we.”

Na afloop van het duel met OVVO/De Kroon – toch nog een beetje titelkandidaat – was menigeen het er wel over eens, dat WE minstens een punt verdiend hadden. De twee punten voorsprong werd in de slotfase prijsgegeven en er stond 24-25 op het scorebord. Dat zagen Gijs Wiersma en Maarten van Vliet noodgedwongen vanaf de tribune ook gebeuren en dus had de doordeweeks doorgevoerde ingreep (het tussentijds beëindigen van de samenwerking met de twee trainer/coaches) van de TC van Sporting Trigon niet het effect dat men wellicht beoogd had. Hun plek is tijdelijk ingenomen door Bart Niesing, die de genomen beslissing verklaart: “Na het debacle van de wedstrijd tegen Pernix zijn wij als T.C. op zondagavond in spoedberaad bij elkaar gekomen om te praten over het lopende seizoen betreffende het 1e team en of er nog chemie is/was tussen trainers en team. Tijdens de evaluatiegesprekken in december van zowel trainers als spelers is er een aantal frustraties, onvrede etc. etc. naar voren gekomen waarbij de eerste scheurtjes kenbaar werden in het 1e team. Na de opleving tegen SKF en de nipt verloren wedstrijd tegen de Meeuwen leek er weer wat licht aan de horizon te komen, maar dit was echter van korte duur (Pernix).”

 

“Vervolgens heeft de T.C. alle spelers persoonlijk gesproken met de vraag of zij nog toekomst zagen tussen spelers en trainers. Uiteindelijk is hier een negatief resultaat uitgekomen,” vult de 39-jarige Niesing – dit seizoen coach van het 2e team – aan.

 

Met deze uitkomst is de TC naar Maarten en Gijs gestapt, die geconfronteerd met deze reactie op hun beurt ook liever zagen de samenwerking te beëindigen. “Dat hierbij een samenwerkingsverband ten einde komt is een ding, maar dat er verenigingsmensen op non-actief worden gezet is extra pijnlijk. Zeker als je hetzelfde doel nastreeft en uiteindelijk de trainers de dupe worden ten opzichte van het team. Maar zo zit prestatieve sport nu eenmaal in elkaar. Dat weten Maarten en Gijs maar al te goed maar moeilijk blijft het”, verklaart Niesing het moeilijke besluit.

 

De produktieplanner/laborant bij een kunststofvloerenbedrijf heeft op dit moment niet de ambitie om het definitief over te nemen. “Persoonlijk neem ik de honneurs waar tot en met Sparta. Daarna wil ik me weer focussen op het 2e. Ik kom simpelweg nog ervaring tekort zeker qua trainingsstof”, zegt de speler van Trigon 4 eerlijk .

 

De T.C. is druk op zoek naar een trainer en coach om het lopende seizoen af te maken, maar ook iemand voor de jaren die volgen. Een lichtpuntje is dat Raymond Boerman de dinsdagavondtrainingen in de zaal op zich neemt.

 

Bart Niesing is duidelijk over de aanstaande wedstrijd: “Daarover kan ik kort zijn. Alles geven !!  Liever dat Sparta of SKF je definitief laten degraderen dan dat je zelf de handdoek gooit .

Wielrenner Contador werd  met 0,00000000005 gram doping geschorst.

 

Wij hebben nog 0,00000000005 % kans om ons te handhaven en die grijpen we.”

 

Sporting Trigon – Sparta Zwolle wordt zaterdag gespeeld in de Vijf Mei-Hal, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Jorrit de Grutter (scheidsrechter) en assistent Smit,
Het duel tussen de tweede teams begint om 13.00 uur en daarbij is G. Kelder de leidsman.
Wim van Vliet

Comments are closed.