IMG-20180302-WA0004
Gewoon weer een gezellig feest
8 maart 2018
Trainingsschema jeugd 2de helft veld 2017-2018
13 maart 2018
Alle categoriën

Dubbel (afscheids)gevoel

Negen keer achtereen lukte het Sporting Trigon het overgangsklasseschap in de zaal te continueren, maar na zaterdag komt er een einde aan deze sterke reeks. Hopelijk geen definitief afscheid. Dat wordt het wel voor Trigonspeelster Esther Paauw, die vanwege zwangerschap tegen Fiks haar laatste wedstrijd speelt. Paauw, bezig aan haar 8e opeenvolgende seizoen in het keurkorps, houdt nog een slag om de arm of het ook echt haar laatste korfbalwedstrijd gaat worden. “Uhm, dat weet ik echt nog niet. Ik ga sowieso niet niks doen omdat ik het wel belangrijk vind om te blijven sporten, maar of dat korfballen wordt op lager niveau, dat weet ik nog niet.”

Trigon kon altijd op haar rekenen. “Vanaf mijn 11e korfbal ik en sindsdien altijd in een 1e (jeugd)team gekorfbald tot de selectie. Ik heb altijd alles voor het korfbal gedaan. Er zijn maar weinig trainingen en wedstrijden die ik gemist heb ik die 17 jaar. Dus mijn doel en ambitie was altijd wel om in het eerste te spelen en dat is gelukt en daar kijk ik ook wel heel positief op terug”, zegt de aanstaande moeder.

Heel wat minder is de partner van Michael Star over de afloop van het zaalseizoen: “Van te voren wisten wij dat we kwaliteit inleverden met het afscheid van Mike en Henk. Twee  ervaren spelers, allebei op het hoogste niveau gespeeld en leiders in de vakken. Dus dat je die ging missen wisten we wel. Maar ik heb altijd vertrouwen gehad in het team dat er nu staat. Alleen hebben we gewoon een beetje pech gehad dit seizoen. We hebben veel te maken gehad met blessures, waardoor we vanaf eind eerste helft veld al niet meer compleet hebben gespeeld. Dit terwijl wij wisten dat wij met dit team allemaal goed moesten spelen wilde je wedstrijden gaan winnen. Dan is het jammer dat je niet hebt kunnen bouwen met een stabiel team. Dat dit alles resulteert in een degradatie, dat had ik niet zien aankomen. Eerste klasse poules zijn vaak lastig, dus laten we vanaf nu (wel zonder mij natuurlijk), wel gaan bouwen, nu naar het veld (overgangsklasse), maar ook naar volgend jaar.”

Hetesther afscheid komt iets eerder dan gepland (het einde van het veldseizoen) licht de sociaal werker bij een Welzijnsorganisatie in Voorschoten toe: “Ja klopt, normaal zou ik nooit stoppen midden in het seizoen, maar dit is wel een hele mooie reden.”

Comments are closed.