Sporting Trigon neemt karaktervol afscheid van de Overgangsklasse.

20180310_173250
KIOS C2 – Trigon C1
13 maart 2018
Koppelschieten op Hemelvaartsdag
23 maart 2018
Alle categoriën

Sporting Trigon neemt karaktervol afscheid van de Overgangsklasse.

Dat deed het tegen Fiks en in die streekderby stond in feite niets meer op het spel. Behalve dan de sportieve eer en dat bleek toch een dingetje. De formatie uit Oegstgeest, veilig en wel, startte zonder de broertjes Vreeken, waar Trigon Ellen Matze (vervangster Rosanne Beekman) niet kon opstellen door de neusblessure (botbreukje). Vanaf de start was al duidelijk dat het zaterdagmiddag geen potje vriendschappelijk korfbal zou worden. De ploegen wilden elkaar niets toegeven en deden dat ook niet. Vanaf 2-2 schoten de Oegstgeestenaren zich naar een kleine voorsprong (3-5) maar de thuisspelers herpakten zich. Vier minuten en een time out verder was Trigon aan de leiding (7-5) en werden de duels steeds feller. Een aspect waarmee het arbitrale duo zichtbaar moeite had, want de assistent moest zijn “baas”constant corrigeren, zij het niet altijd terecht. De onrust nam toe in het veld en dat resulteerde bij 8-7 in een vlot gegeven gele kaart aan Ferry Janssen. Vervolgens leidde de toenemende frustratie tot een rode prent voor Boyd Ouwerkerk, die bij een lopend gevecht om de bal door een “lompe”actie (zijn eigen woorden) met zijn directe opponent ten val kwam. Tumult in en langs het veld waarop de scheids geen andere uitweg zag dan met 1 seconde op de klok iedereen naar de “rustkamer” te sturen. Fiks had toen nog wel een vrije worp tegoed en Sporting had het voordeel (10-9). Die vervroegde pauze bedaarde in ieder geval de gemoederen waardoor een spannende 2e helft kon worden gespeeld. Tot 14-14 bleef de score in evenwicht, die werd verstoord toen de getergde Janssen, goed voor 6 goals, met vakgenoot LaLau 16-14 inschoot. Maar wellicht karakteristiek voor het seizoen kon Trigon het net niet laten eindigen met een resultaat en daarbij was een puntendeling verdiend geweest. Nu sloop Fiks de zaal uit met 18-19 winst door een benutte stip in de laatste minuut van Jan Anholts (“had ik hem moeten missen “?. De Oegstgeestenaar met een korte Trigon historie was 6 seconden voor tijd wel zo oplettend om de bal buiten te gooien. Op die manier kreeg Trigon de gelegenheid om waardig afscheid te nemen van Esther Paauw, die in verwachting is en na “8 jaar ïn het eerste” stopt. Trigon aanvoerder Smeele gaf bij hervatting sportief de bal terug aan Fiks en dat bezegelde de uitslag (18-19).

Doelpunten: Ferry Janssen (6x), Jordy Smeele (4x), Jan Willem van der Gugten (3x), Mandy Bekooy (2x), Danya Kling, Rosanne Beekman en Ike LaLau.

Comments are closed.