Zwakke 2e helft Trigon verhindert een stuntje bij de kampioen.

Lekker korfballen
2 maart 2018
OPLOPEN IN DE KORFBAL LEAGUE
7 maart 2018
Alle categoriën

Zwakke 2e helft Trigon verhindert een stuntje bij de kampioen.

In een inhaalwedstrijd waarin niets meer op het spel stond kon degradant Sporting Trigon de kampioen maar één helft volgen. Die was uiteindelijk gelijkopgaand omdat de bezoekers vlak voor de pauze een driepunts voorsprong niet konden vasthouden. Trigon moest in de beginperiode al heel snel noodgedwongen wisselen omdat Ellen Matze bij een duel een forse klap op haar neus kreeg. Met Rosanne Beekman als vervangster speelde de leidse ploeg vervolgens een behoorlijke eerste helft. Via 2-3 en 4-4 dacht Oost Arnhem bij 7-4 de partij in de beslissende richting geduwd te hebben, maar dat liep toch nog even anders. Binnen 4 minuten slaagde Sporting erin om langszij te komen en dat evenwicht bleef tot 9-9. Toen had de formatie van interim coach Han van der Doe haar sterkste fase en nam een toch verrassend ruime 9-12 voorsprong. De Arnhemmers moesten toch echt in de achtervolging en slaagden daarin net voor de rust. (14-13). Trigon nam met 14-15 nog een keer het minieme voordeel, maar daarna werd de wedstrijd een formaliteit. Oost Arnhem spurtte naar 20-15 en had geen kind meer aan de tegenstander, die een gelaten indruk toonde. En slecht schoot want kansen deden er zich best nog wel voor. Regelmatige wisselen leverde dat probleem niet op en als eindresultaat kwam 28-18 op het digitale wedstrijdformulier. De doelpunten kwamen van Jan Willem van der Gugten (5x), Jordy Smeele (3x), en Ferry Janssen, Mandy Bekooy, Esther Paauw, Danya Kling en Boyd Ouwerkerk allen 2 maal.

Komende zaterdag sluit Sporting Trigon het teleurstellende zaalseizoen af met de streekderby tegen Fiks.

Comments are closed.