KNKV verplicht het spelregelbewijs voor Senioren
9 april 2018
Sporting Trigon begint te laat aan de wedstrijd.
16 april 2018
Alle categoriën

De nieuwe man

Twee weken geleden bij de hervatting van de veldcompetitie zat er ineens een voor de meeste Trigonleden onbekend persoon in de dug-out van de thuisclub en hij stond ook nog te coachen. “Hé, een bekend gezicht”, maar die opmerking kwam wel uit de mond van “onze” razende LD korfbalreporter Michel (van Gent), die op zaterdagmiddag fietsend de korfbalvelden in de regio afspeurt naar korfbalnieuws. Hij herkende John van Duuren van de periode dat de Amsterdammer bij Velocitas de eerste selectie trainde en coachte. Hij vroeg zich meteen af wat hij hier kwam doen.

 

Nou dat konden we direct uitleggen. John van Duuren dus, de tijdelijke opvolger van Maarten van Vliet en Gijs Wiersma. De 55-jarige oud-korfballer van Blauw Wit Amsterdam had gelezen over het vertrek van het verenigingsduo en een mailtje naar de verenging deed de rest.
“Ik heb in principe een verbintenis voor 7 wedstrijden”, bevestigt John, die een slag om de arm houdt over een eventuele voortzetting na afloop van de huidige competitie. Want ambitie heeft Van Duuren wel. “Ik heb reeds in de reserve league gecoacht maar wil graag zo hoog mogelijk trainen/coachen.”

“Op dit moment is plezier en handhaven de doelstelling”, verduidelijkt John, die als actief korfballer bij AKC Blauw Wit opgroeide en al de vertegenwoordigende teams op het hoogste niveau doorliep en zelfs nog twee interlands op zijn naam heeft staan. “Dat was wel in de tijd dat het middenvak nog bestond”, zegt de regiomanager bij Actomat (BP) er eerlijk bij. Vanaf zijn 28e is John aan de slag gegaan als trainer/coach. “Eerst jeugd en daarna senioren.”

En nu dus voorlopig 7 wedstrijden bij Sporting Trigon, dat tegen Nieuwerkerk twee gezichten liet zien. Dat van de tweede helft zal John, getrouwd en vader van 2 niet korfballende kinderen (de dochter doet aan paardrijden dressuur), helemaal niet zijn bevallen. Niemand trouwens, dus dat zal wel echt anders moeten tegen de komende tegenstander KVS, dat er ook niet florissant voor staat. In Scheveningen pakte Trigon de volle buit maar het zal een hele toer worden om dat kunststukje te herhalen.

 

Trigon 2 liet het twee weken geleden flink afweten tegen DES 2 en miste zo de kans om afstand te nemen van de 2 degradatieplaatsen, waarop het nu zelf bivakkeert. Die Haghe 3 komt zaterdag naar Leiden en dat wordt een hele kluif voor ons tweede.

 

Sporting Trigon – KVS/Maritiem wordt gespeeld op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel, staat onder leiding van scheidsrechter Den Ouden en assistent Vernhout en begint om 15.30 uur.

Trigon 2 – Die Haghe 3 begint om 14.00 uur en daarbij hanteert H. Verschoor de fluit.

 

In de rust van dit duel wordt er een sponsorloop ten bate van het jeugdkamp gehouden. Redenen genoeg om zaterdagmiddag een kijkje te komen nemen en de teams van de broodnodige vocale steun te voorzien.

 

Wim van Vliet

Comments are closed.