20180426_133249
Lintjesregen is ook bij Sporting Trigon gevallen!
26 april 2018
Update Koppelschieten op Hemelvaartsdag
7 mei 2018
Alle categoriën

Erop of eronder

“Lijdt de sfeer er niet onder” vroeg iemand van een andere korfbalclub aan mij jongstleden zaterdag na afloop van een wedstrijd B-jeugd fluiten. Mijn vragende blik lokte een nadere uitleg van hem uit: “Nou al die nederlagen van het eerste”. Ik antwoordde van niet omdat het beleid onder de impulsen van het verjongde bestuur juist meer gericht gaat worden op gezelligheid en plezier. Dat gezegd hebbende vond ik zijn opmerking wel frappant omdat zijn club in de zaal zelfs geen enkel punt had behaald in 14 duels.

Maar goed die nederlagen zijn er natuurlijk wel en dat zit ook interim-trainer Van Duuren flink dwars. Hij ziet goede dingen in de wedstrijden terugkomen maar de afwerking van de kansen is ver onder de maat van een overgangsklasser of zelfs eersteklasser. Zo ook afgelopen zaterdag in het Westland, waar de ruststand van 9-7 nog alle hoop gaf op een goed vervolg, maar niets was minder waar. Pas 9 minuten voor tijd scoorde Trigon voor het eerst in de tweede helft en toen was Valto er allang met de volle buit vandoor. De marge tot de veilige 6e plek (ingenomen door de ploeg uit De Lier) is nu opgelopen tot 5 punten en met het ook verliezende KVS (7e) op 4 punten. Het zijn de twee ploegen waartegen Trigon de laatste 2 duels in actie kwam en het zal duidelijk zijn dat die nederlagen voor onze club verstrekkende gevolgen heeft.

Zaterdag a.s. gaan we naar Middelburg om Swift te bestrijden. De Zeeuwen staan inmiddels op 10 punten (Trigon op 4), dus zal het duidelijk zijn dat dit echt de laatste strohalm is voor de ploeg van captain Smeele om een vroegtijdige degradatie te ontlopen. Swift won de laatste pot knap van SKF en is thuis moeilijk te kloppen. Sporting Trigon zal dus een superdag nodig hebben om met de volle buit uit Middelburg te vertrekken. In het verleden is dat onder soortgelijke omstandigheden ook al eens gebeurd, dus niets is onmogelijk. Veel hangt af van het benutten van de kansen, wat dat zou al een hele stap in de richting van puntenwinst kunnen zijn. In Leiden won Swift begin september 2017 met 19-16.

Swift – Sporting Trigon wordt gespeeld op sportpark “De Sprong” De Aanloop 5 te Middelburg, staat onder leiding van Frank van Alphen (scheidsrechter) en Tim Kolmus (assistent) en begint om 15.30 uur.

Voor het tweede geldt hetzelfde verhaal. Swift 2 – Trigon 2 begint om 14.00 uur en wordt geleid door Peter de Bruyn.

Wim van Vliet

Comments are closed.