Van het bestuur…. Samen delen deel #2
17 april 2018
Sporting Trigon C1 – KZ Danaiden C2
23 april 2018
Alle categoriën

Gaat het nu een hele wedstrijd lukken?

(door Ruud van Vliet)

En dan refereren we aan de eerste twee partijen van de veldhervatting, waarin twee helften goed gespeeld werd. Alleen in evenzovele wedstrijden en dat gaf geen resultaat. En dat moet er komen want anders verdwijnen de ploegen, die ook nog niet zeker zijn van handhaving, redelijk uit zicht. Zaterdag gaat één naar De Lier, dat zonder hoofdletters geschreven een hijswerktuig betekent. Het is erg beeldsprakerig om te zeggen dat Sporting Trigon zich daar weet op te takelen uit het dal waarin het verkeert. Valto zou dan het slachtoffer zijn en dat waren de mensen uit het kassen gewest destijds in Leiden ook al. Trigon won in de laatste minuut dankzij Pam Straathof met 22-21.

De wissel van toen is nu basisspeelster en daar hoopt John van Duuren er komende zaterdag meer van te hebben. Afgelopen week was de selectie verre van compleet met twee spelers in het buitenland vertoevend en een geschorste speelster. Bij de mannen werd de beoogde vervanger op de wedstrijddag ziek en dus was het puzzelen voor de coach, die de laatste stukjes vond in de geroutineerde Patty Groen en René Bekker. Laatstgenoemde kon al na een kwartier zijn trainingspak uittrekken om de plek van de geblesseerd geraakte schutter Ferry Janssen met de bekende allure in te nemen. Groen liet in een kwartiertje zien “het”nog niet verleerd te zijn, wat trainer John verleidde tot de uitspraak: “Die wil ik er wel bijhouden!”.

Dat zou komende zaterdag niet eens zo gek zijn, want Sporting Trigon 1 en 2 spelen beiden uit en op verschillende plekken en ook nog eens op hetzelfde tijdstip. Bij één is in ieder geval Mandy Bekooy weer “opstelbaar” en  Janssen is hersteld van zijn blessure en begint in de basis.

De wedstrijd tegen Valto, dat vier punten meer heeft, mag in ieder geval niet verloren worden en wordt gespeeld op het kunstgras van Sportpark De Zwet, Veilingweg 18 in De Lier. Scheidsrechter van dienst is Ron Ringma en die blaast in om 15.30 uur.

De reserves moeten naar Dordrecht om Oranje Wit 3 te bestrijden en die beginnen om 15.15 uur.

Comments are closed.