Geen bezieling en dus geen resultaat voor Sporting Trigon

28162043_911541089020207_9040449286927747849_o
Sponsorloop
28 maart 2018
Van het bestuur…. Denk aan de G!
3 april 2018
Alle categoriën

Geen bezieling en dus geen resultaat voor Sporting Trigon

“Onacceptabel” was de eerste en beslist niet impulsieve reactie van John van Duuren, de nieuwe trainer/coach van Sporting Trigon. En hij doelde met die opmerking op de erbarmelijke 2e helft van Trigon tegen Nieuwerkerk, dat eigenlijk alleen in het eerste gedeelte het idee had een tegenstander te hebben. 13-31 werd het eindresultaat. Van Duuren, die bij de hervatting van de buiten competitie de selectie onder handen heeft genomen, was tevreden over de eerste 35 minuten. Daarin toonde thuisclub Trigon dat het niet van het kunstgras gespeeld hoeft te worden. Met Pam Straathof in de startopstelling voor de gestopte Esther Paauw trad Sporting de opponent zonder schroom tegemoet. Dat leidde tot een leuke openingsfase waarin na 12 minuten spelen 5-6 op het bord stond. Gelijkopgaand dus, maar dat was even later geschiedenis toen Trigon vanaf de stip mis schoot en Nieuwerkerk naar 5-9 liep. De aansluiting was weg en gelijktijdig ook de accuratesse in het leidse spel dat steeds minder overtuigend werd. De 8-14 bij de rust was al een fors nadeel, zeker voor een ploeg met weinig vertrouwen in eigen kunnen. Maar je kan dan in ieder geval proberen “je best te doen”, om maar een ouderwets cliché af te stoffen. Nieuwerkerk, vooraf niet gerust op een makkelijk duel gelet op de resultaten uit het verleden, had geen kind meer aan Trigon, dat nog maar 5 keer scoorde. Daarin zat ook een groot verschil met de tegenstander, dat van de geboden vrijheid genoot en profiteerde van het wel aanwezige schot. Nadat de bezoekers de voorsprong naar de dubbele cijfers hadden geschoten (10-20) volgden twee reeksen van 5 treffers met onderbreking van één van de 6 Smeele goals. (11-30). Nieuwerkerk geloofde het wel met 8 minuten nog te doen, en dat standpunt had Trigon al eerder ingenomen. Van Duuren toevoegend aan zijn “Onacceptabel”. “Op die manier werk je niet aan je vertrouwen en onderlinge acceptatie, bovendien geef je ook een slechte presentatie naar je publiek af.” Een terechte opmerking, want steun moet je ook verdienen. Met een ingelaste oefenwedstrijd donderdag tegen Ados gaat Van Duuren verder sleutelen aan het team, dat er over twee weken tegen KVS moet staan. Doelpunten: Jordy Smeele (6x), Ferry Janssen (3x), Ellen Matze (2x), Mandy Bekooy en Boyd Ouwerkerk.

Comments are closed.