Sporting Trigon begint te laat aan de wedstrijd.

De nieuwe man
13 april 2018
Fluks C1 – Trigon C1
16 april 2018
Alle categoriën

Sporting Trigon begint te laat aan de wedstrijd.

En dat was pas in de 2e helft tegen KVS, de concurrent uit Scheveningen. Die gebruikten de eerste 35 minuten om de productie arme tegenstander op ruim verschil te zetten (4-9).En die marge stond er al na een kwartier(0-5) omdat de thuisclub weinig uitgespeelde kansen voor elkaar kreeg en die ook nog onbenut liet. Coach John van Duuren zag zich op dat moment genoodzaakt Rene Bekker voor de geblesseerde Ferry Janssen in het veld te brengen. In het recente verleden geen opzienbarende wissel, maar de Bekker van nu speelt in 3 tussen zijn blessures door. Met alle respect voor de routinier moest de interim trainer deze keuze wel maken omdat er enkele selectiespelers ontbraken. Twee man in het buitenland en één zieke ondermijnde de kwan- en kwalititeit op de bank behoorlijk, en bovendien ontbrak Mandy Bekooy door schorsing. De 2e helft was van beter niveau en dat kon Trigon gelukkig nu wel in de score tot uitdrukking brengen. Van Duuren vindt dat jezelf belonen en Niek Duitscher gaf daarin het voorbeeld. (5-9). KVS had toen nog even niet door dat de instelling van de opponent duidelijk beter aan het worden was omdat ze Sporting voorlopig op redelijke afstand kon houden. De overigens vlot gegeven gele prent voor Van Duuren was wellicht de impuls voor zijn team, dat in het laatste kwartier de achterstand halveerde. De vanwege de neusblessure gemaskerde Ellen Matze en Jordy Smeele, die aan zijn laatste seizoen bezig is, schoten de stand naar 10-14. In die periode mocht Patty Groen, die haar korfbalkwaliteiten ook bijhoudt in het derde, niet het genoegen smaken van een goal. Haar inbreng was wel nuttig voor Trigons laatste doelpunten, waarmee de negatieve uitslag op 12-15 werd bepaald. Eigenlijk een magere score voor een wedstrijd in de Overgangsklasse. Van Duuren had met het publiek in ieder geval wel een betere 2e helft gezien, dan twee weken geleden tegen Nieuwerkerk.

Doelpunten: Niek Duitscher (5x), René Bekker en Jordy Smeele (beiden 2x), Ellen Matze, Danya Kling en Jan Willem van der Gugten.

Comments are closed.