Gewoon gezellig winnen?
24 mei 2018
VZOD C1 – Trigon C1
28 mei 2018
Alle categoriën

Gewoon gezellig supporteren

Eind mei 2018 komt er voorlopig (?) een eind aan het kunnen bijwonen van een korfbalwedstrijd op het niveau van de overgangsklasse op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel. Dat mag je dus niet missen. Zeker als rechtgeaard Sporting Trigon  lid en supporter. Een decennium achtereen op dit niveau acteren is een prestatie waar we als Trigon trots op kunnen zijn. Zelfs nog tweemaal hoofdklasse, waarbij het laatste seizoen met 9 punten gerust een top prestatie genoemd kan worden.

Maar…….tijden en ambitie van spelers veranderen. Daar heeft Trigon nu dus mee te dealen en het zal voorlopig (?) moeilijk worden de gang naar boven er weer in te krijgen.

Dat geldt zowel voor 1 als ook voor 2, dat met winst zaterdag op Sporting Delta de stap terug naar de res. 2e klasse nog kan uitstellen. In Dordrecht werd gewonnen met 16-12 dus dat het team het kan heeft het zelf bewezen.

De laatste thuiswedstrijden van dit seizoen mag je dus niet missen. Gewoon gezellig komen kijken. Gewoon gezellig ja, want voor het eerste staat er niets meer op het spel dan louter de eer en de kans om met opgeheven hoofd van het kunstgras af te stappen. Probleempje is dat de tegenstander van het eerste Unitas (1961) heet en dat die club na de laatste winst op KVS (14-23) nog hoopt op een hoge notering in de eindstand. De Harderwijkers – 34 teams waarvan 27 jeugdploegen) – wonnen het eerste duel in 2017 met dermate groot verschil (23-12), dat een knoepert van een verrassing er zaterdag a.s. niet echt inzit.

Of Trigon moet een superdag hebben mede omdat zoveel leden gewoon gezellig komen kijken. Het is niet onmogelijk want twee weken geleden liep Trigon nog een verdiend punt mis in Oegstgeest tegen Fiks en dat is nu met maar liefst 8 verliespunten toch echt met SKF gedeeld koploper.

Sporting Trigon – Unitas/Perspectief wordt zaterdag gespeeld op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel in Leiden, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van de heren Ruitenbeek (scheids) en Maijenburg (ass.)

Sporting Trigon 2 begint om 14.00 uur tegen Sporting Delta 3. Dat duel wordt geleid door scheidsrechter Auwerda.

Kampioen Sporting Trigon A1 speelt om 12.30 uur tegen de A2 van Velocitas.

Wim van Vliet

Comments are closed.