Update Koppelschieten op Hemelvaartsdag
7 mei 2018
Trigon niet meer in de “overgang” of juist wel!
15 mei 2018
Alle categoriën

Nog een keertje tegen Fiks

Nog effe drie wedstrijden winnen en we staan ook op 10 punten. Dat totaal heeft KVS nu en dat is volgens de huidige stand voldoende zijn om het overgangsklasseschap met een jaar te verlengen. Maar was het maar zo eenvoudig, want we zijn ook wel effe vreselijk afhankelijk van de resultaten van ten eerste Valto, dat nu op 9 punten staat en de voorlaatste plek inneemt. Die plek geeft nog uitzicht op een play-out wedstrijd. Een utopie derhalve.

De werkelijkheid is dat Trigon na de desastreus verlopen zaalcompetitie ook in de buitenlucht competitie een stap terug zal moeten doen. En dat geldt ook voor het tweede na het Zeeuwse tripje naar Middelburg. In die stad  maakten Finn en Floor Lambooy overigens met een invalbeurt hun debuut in het eerste team.

De klasse-afdaling kan zaterdag a.s. al bewaarheid worden op sportpark De Voscuyl in Oegstgeest, waar het kunstgras maar niet wil “groeien”, dus een ouderwets potje korfbal op echt gras met noppen onder het vaak bont gekleurde schoeisel. Het zal voor de onzen heel lastig worden, want geloof het of niet, maar thuisclub Fiks is met 8 verliespunten nog steeds titelkandidaat. Echt waar en nummer 3 Nieuwerkerk met 9 verliespunten zelfs ook nog. Koploper is SKF met ook al 7 verliespunten en daarmee is het bewijs geleverd dat de verschillen op dit niveau heel minimaal zijn. De ploeg uit Veenendaal moest in de zaal zelfs het vege lijf redden in een play-out wedstrijd.

Trigon gaf in de “thuis”wedstrijd op het terrein aan de Montgomerystraat in oktober van het vorige jaar vooral in de tweede helft de Oegstgeestse buur dermate partij dat een forse achterstand vlak voor tijd weggewerkt was. Zicht op een punt dat na een povere eerste helft toch nog wel verdiend kon worden genoemd, maar scheids van Alphen dacht daar toch wat anders over. Fiks pakte het strafworpcadeautje met beide handen aan, Trigon in een pesthumeur achterlatend.

Een gehavend Fiks verloor het laatste duel bij KVS, waarvan Trigon destijds in Scheveningen wel wist te winnen. Als het vizier van Trigon wat beter is afgesteld dan de laatste duels, kan het een boeiende partij worden. Prestige is namelijk ook een factor in dit treffen. Het wordt het 4e duel tussen de teams dit seizoen en de voorgaande ontmoetingen waren allemaal voor Anholts en de zijnen.

Trigon 2 krijgt het opnieuw lastig want Fiks 2 is inmiddels ongeslagen kampioen geworden en gepromoveerd naar de res. overgangsklasse en dat is voor het eerst in het 91-jarige bestaan van de CKV uit Oegstgeest.

Fiks – Sporting Trigon wordt gespeeld op het sportcomplex De Voscuyl te Oegstgeest, staat onder leiding van heren Grutter (scheids) en Smit (assistent) en begint om 15.30 uur.

Het duel tussen de tweede teams begint om 13.45 uur en wordt geleid door Van Dongen.

Wim van Vliet

Comments are closed.