Sporting Trigon verlaat met een “leuke”wedstrijd de Overgangsklasse

IMG-20180526-WA0007
Een kampioenschap met een traan!
1 juni 2018
Trigon C1 – Fluks C1
4 juni 2018
Alle categoriën

Sporting Trigon verlaat met een “leuke”wedstrijd de Overgangsklasse

De selectiespelers van Sporting Trigon hadden de boodschap van trainer/coach John van Duuren afgelopen zaterdag in ieder geval begrepen. Hij snapte niets van de slappe instelling in de partij tegen Unitas, dat de opponent op zijn nummer zette (14-34). Dat was een week geleden en vooral sommige afscheid nemende spelers en speelsters zullen ook wel nagedacht hebben om niet nog een keer met zo’n vertoning voor de dag te komen. Prettig einde van de sportieve carrière. En dus werd het gelukkig een leuke wedstrijd, zoals de scheidende Ellen Matze de krachtmeting met SKF bestempelde. De equipe uit Veenendaal had de bovenste plek nog wel in zicht, maar was daadwerkelijk afhankelijk van de andere uitslagen. En daar speelde SKF ogenschijnlijk ook naar, want de Trigon formatie had niet de indruk dat de thuisclub er nog 100% in geloofde. Met 0-1 had Sporting de enige voorsprong, maar het kon op haar beurt de eerste achterstand nivelleren (3-3). De gelijkopgaande eerste rondgang leverde niettemin een klein thuisvoordeel op voor SKF na 35 minuten (9-7). Van Duuren kon tevreden zijn en zag in zijn nu afgelopen interim fase misschien wel het beste spel. Na de wisseling van speelrichting liepen de Gelderlanders uit naar 15-11 maar drie leidse vrouwengoals (Danya Kling en Rosanne Beekman).voorkwamen de gevreesde grotere achterstand. Bij 15-14 werd Trigon in de ogen van de coach benadeeld door het uitblijven van een strafworp en dat gelukje benutte SKF meteen 17-14. Dat was toch een tikje, maar de leidse koppen bleven omhoog al zat het geloof in puntenwinst er niet meer in. De finish werd gehaald met 22-18 en voor deze acceptabele nederlaag scoorden Danya Kling, Jordy Smeele en Ferry Janssen meer dan één keer. Ellen Matze, die met korte onderbrekingen van zwangerschappen 12 jaar in 1 heeft gespeeld, besloot met een goal tamelijk geruisloos haar sportieve loopbaan op hoog niveau.

Comments are closed.