Sporting Trigon verlaat met een “leuke”wedstrijd de Overgangsklasse
4 juni 2018
KAMPIOENEN E1
6 juni 2018
Alle categoriën

Trigon C1 – Fluks C1

Wel een beetje vreemd. Vrijdagavond werd het korfbalseizoen van Trigon C1 afgesloten met een bezoek aan de escaperoom van het Kruithuisje gevolgd door een BBQ terwijl de laatste competitiewedstrijd de ochtend daarna nog gespeeld moest worden. En wat voor één. De favourite tegenstander van Trigon C1, Fluks C1 uit Noordwijk, kwam naar Leiden. Bij winst pakt Trigon niet alleen 2 punten, maar zal daarmee Fluks voorbijgaan op de ranglijst en alsnog tweede worden achter kampioen KZ C2. Een lastige opgave, na de zeer geslaagde en door trainer/coach Sander de Haas perfect  geregelde “festiviteiten” van vrijdagavond, tegen het fysiek sterke Fluks. Vanaf de eerste seconde een boeiend schouwspel met twee ploegen die elkaar geen millimeter ruimte gaven dat zo nu en dan tot de nodige onenigheid leidde. Tim, vorige week nog wanhopig falend van de strafworpstip, scoorde nu wel vanaf de stip (1-0). Na de 1-1 scoorde Bo, bijna vanuit de kantine, prachtig de 2-1 en Ilse bracht de marge zelfs op twee (3-1). Fluks zette een tandje bij en kwam terug tot 3-2 en trok de stand gelijk via een stip (3-3). De immer op het randje spelende pitbull Ilse, alias Jut, maakte haar tweede van vandaag (4-3) en de vorige week eveneens vanaf de stip falende Fenna, alias Jul, wist nu ook het gat in de mand te vinden vanaf de strafworpstip (5-3). Tim had de smaak te pakken wat betreft het scoren vanaf de stip en zorgde, na de 5-4 van Fluks, voor de 6-4 ruststand. De tweede helft eenzelfde spelbeeld waarbij Trigon zich zeker niet liet wegezetten door de Noordwijkers en keurig netjes Fluks telkens weer achter zich hield. Na de 6-5 van Fluks maakte Ilse haar derde (7-5) en Bradney prachtig vanaf afstand de 8-5. Fenna bracht, zelfs tot grote verbazing van haarzelf, de marge weer op drie (9-6) nadat hiervoor Fluks op 8-6 was gekomen. Maar zoals wel vaker zat het fenijn in de staart. Fluks wilde ten koste van alles niet verliezen en kwam, mede door uitstekende  speltechnische aanwijzingen van hun sympathieke vrouwelijke coach, terug tot 9-7 en ook nog tot 9-8. Trigon liet zich echter niet van de wijs brengen en speelde na de 10-8 van Tim, dit keer niet vanaf de stip, de wedstrijd volwassen uit. Een overheerlijke overwinning (10-8) dat zoals reeds gezegd, resulteerde in een uiteindelijke tweede plek. Echter, vandaag toch nog een verliezer want de altijd fanatiek coachende trainer/coach Sander de Haas moest voor het eerst in zijn trainersloopbaan zijn meerdere erkennen in zijn vuurspuwende en ontembare vrouwelijke collega van de Noordwijkers. In meedere opzichten dus een prachtig slot van een fantastisch seizoen.

Comments are closed.