Sporting Trigon start overtuigend.
10 september 2018
WhatsApp Image 2018-09-13 at 12.56.17
Surinaamse korfbalbranie
13 september 2018
Alle categoriën

De zwaluw de lachende kampioen?

(door Ruud van Vliet)

A.s. zaterdag speelt Sporting Trigon 1 de eerste thuiswedstrijd. Roda uit Westzaan is de tweede opponent in de eerste Klasse, het niveau waarop één zich dit jaar bevindt. Bedoeling van alle betrokkenen bij het eerste is bijna uiteraard om volgend seizoen weer in een competitie van meer allure uit te komen.

De eerste stap is vorige week in Almere duidelijk gezet getuige de 22-12 zege, een resultaat waarvan bovengenoemde schrijver (hopelijk onterecht) een cliché uit het toetsenbord fabriceerde. “Eén zwaluw maakt nog geen zomer” Maar dat het wel een warme wedstrijdreeks kan worden, daarvan is trainer/coach John van Duuren overtuigd. Zijn voormalige pupil, Gerald van Dijk, ook. De bij Trigon net begonnen oud international meldde het Leidsch Dagblad dat “we vrij makkelijk van EKVA wonnen terwijl we nog niet echt goed speelden” En van Duuren zag in die partij een schotloze periode, dus denken beiden terecht dat het beter kan. Beter moet ook, want niet alle tegenstanders zullen makkelijke prooien zijn. Van Dijk in het LD: “als we de stijgende lijn volhouden, worden we lachend kampioen”.

We gaan het zien zaterdag op eigen veld. Roda uit Westzaan is in februari 100 jaar geworden en is een club vergelijkbaar met ons. Ooit in het verleden 2 keer op het hoogste niveau gespeeld, maar dat is voor Roda verdere geschiedenis. Met 4 seniorenteams en 10 jeugdploegjes houdt het zich in de zaanstreek toch staande met grote namen als Koog Zaandijk en Groen Geel in de buurt. De eerstvolgende klasgenoot als tegenstander won ook haar openingswedstrijd. Sparta Nijkerk werd met 19-17 verslagen en trainer/coach Rene Arnoldus zag dat het goed was. De Leidenaar heeft zijn trainerscarrière een impuls gegeven door zijn ambitie wat verder te zoeken dan onze regio. Recht Op Doel Af streeft naar de Overgangsklasse en denkt met Arnoldus de juiste man op de juiste plek te hebben.

Hij komt wel in een bekende omgeving, maar vindt een gewijzigd Sporting Trigon tegenover zich. Ervaring in de personen van Ellen Matze, Esther Paauw en Jordy Smeele is weggevallen, waarvoor Gerald van Dijk met zijn routine deels de compensatie levert. Hij zal in het veld een belangrijke rol gaan spelen voor de jeugd, die Van Duuren moet inpassen. Afgelopen zaterdag hadden Roseanne Beekman, nieuwkomer Jinke van Keeken en Marc Meulenbeld een basisplaats.

We gaan het zien komende zaterdag en rekenen op de onmisbare support van de eigen aanhang. De wedstrijd begint 0m 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. van Bentum. Daarvoor spelen de jeugdige reserves van Trigon, die hun eerste wedstrijd ook gedecideerd wonnen,  tegen Roda 2. Hier is de arbiter Cees Steenbeek en die fluit om 14.00 uur voor het begin.

Comments are closed.