Oefenwedstrijden – UPDATE
4 september 2018
Gezocht
7 september 2018
Alle categoriën

Het gaat beginnen

Later dan we gewend zijn beginnen de korfballers komend weekend aan het lange seizoen dat pas eindigt ergens medio juni 2019. Het zal even wennen zijn aan de Zoeterwoudsesingel want na een decennium hoofd- en overgangsklasse is de eerste klasse het strijdtoneel voor het eerste team en de tweede klasse voor het tweede, dat nu op hetzelfde niveau uitkomt als het derde.  Ook voor de toeschouwers want sommige vertrouwde gezichten in de selectie van de laatste jaren zijn nu op lager (2e klasse) en te laag niveau (4e klasse) te bewonderen. Nog net geen breedtekorfbal, dat wel.

Maar daar staat tegenover de toch wel spectaculaire entree van voormalige international Gerald van Dijk (Achilles) en de komst van Jinke van Keeken (Vriendenschaar). Trainer/coach John van Duuren is er blij mee. “Het initiatief om Gerald te benaderen kwam bij mij vandaan. Ik had inside informatie dat hij niet bij de selectie van Achilles zat. Ik heb toen de TC ingelicht en deze hebben het eerste contact met Gerald gehad. Afgelopen zondag heb ik een gesprek met Gerald gehad over de doelstelling, waarom Trigon etc, en toen is het rond gekomen.”

“Allereerst wil ik aangeven dat Gerald natuurlijk de selectie aanzienlijk beter maakt maar als hij niet was gekomen was ik tevreden geweest. Natuurlijk is de selectie bij de heren smal maar wel talentvol door ook de komst van de junioren. We moeten niet vergeten dat we ons ook al versterkt hadden met een jonge talentvolle dame Jinke van Keeken. Gerald is fit en zou kunnen starten zaterdag”, vervolgt Van Duuren.

De inmiddels 35-jarige Van Dijk (opgegroeid bij Blauw Wit Amsterdam) miste door een motor ongeluk de tweede helft van het vorige veldseizoen bij Achilles.

Van Duuren is het met mij eens dat de voorbereiding laat op gang kwam. “Klopt dat we een korte voorbereiding hebben gehad. Hier is bewust voor gekozen gezien de lange duur van dit seizoen. Het wordt een lange zit”, verklaart de trainer/coach, die niettemin zeer tevreden is over de voorbereiding. “Vanaf het begin hadden we op een enkeling na iedereen aan boord. Er wordt hard en zeer gedreven getraind. We gaan iets anders spelen en dat zorgt voor wat aanpassingen maar de spelers/sters pakken het heel goed op.”

Die tevredenheid wordt gestaafd door de oefenresultaten. “Het tweede doet het verrassend goed. Speelt in de eerste twee wedstrijden tegen goede tegenstanders en verliest deze twee keer met 1 punt. Afgelopen zaterdag waren ze los en winnen met 17 punten verschil van Revival. Het eerste speelde de eerste twee wedstrijden tegen overgangsklasseploegen. De eerste begonnen waar we vorig seizoen geëindigd waren, niet goed en met maar 3 doelpunten in de eerste helft. Hierna ging het goed. De tweede helft van Futura gewonnen en bij BEP zijn we de gehele wedstrijd de bovenliggende partij geweest. Afgelopen zaterdag ruim gewonnen.”

De laatste oefenduels voor 1, 2 en 3 tegen Weidevogels gingen niet door en dat is niet prettig mede door het zeer late moment van afzegging door de tegenstander. “Ja dit is zeer vervelend geweest. Het tijdstip van afzeggen van Weidevogels kan natuurlijk niet maar bovenal gooit het toch je voorbereiding in de war. Je hebt een bepaalde opbouw naar het seizoen in je hoofd en die wordt dan door externe factoren doorbroken.”

“Wij willen met beide ploegen in de top mee doen. Als je in de top – eerste drie – mee doet ga je voor het kampioensschap. Zonder er heel veel druk op te leggen zou het fantastisch zijn om met  het eerste na 1 seizoen weer terug te keren in de overgangsklasse op zowel het veld als in de zaal. Al heeft de zaal de prioriteit, “besluit van Duuren.

Het Fanny Blankers-Koenpark in Almere is het strijdtoneel van de eerste duels van Trigon. Het tweede begint om 14.00 uur (scheidsrechter Arjan Veldhuizen)  en het eerste om 15.30 uur (scheidsrechter Bloemendaal) tegen EKVA.

Oh ja, met een lang seizoen is rekening gehouden want de speeltijd bij senioren en junioren is verlaagd naar 2 x 30 minuten!

Wim van Vliet

Comments are closed.