Bardienst
7 september 2018
De zwaluw de lachende kampioen?
13 september 2018
Alle categoriën

Sporting Trigon start overtuigend.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar de eerste stap op de weg terug naar het niveau waar Sporting Trigon jarenlang uithing is gezet. In Almere werd EKVA, recent ook nog een Overgangsklasser, duidelijk gemaakt dat Sporting Trigon verreweg de beste was. Tot opluchting van coach John van Duuren, die vond dat de eerste partij in competitie toch wel de nodige druk krijgt. Zeker als een geroutineerde speler als Gerald van Dijk op een laat moment ingepast moet worden. De oud international speelde vooral in dienst van het vak, en mede daardoor kon Jan Willem van der Gugten met 8 goals de topscorer worden. Vanaf het begin domineerde de gedreven uitploeg, met de van Vriendenschaar afkomstige “nieuwelinge” Jinke van Keeken, en liet dat in de score na 11 minuten gelukkig ook zien (2-6). Bij 5-7 moesten de Almeerders het antwoord schuldig blijven op de leidse tussensprint naar 5-10. Bij rust was het verschil al opgelopen tot 7-14. Koers gelopen is scorebordjournalistiek en Van Duuren betreurde dan ook de minder geconcentreerde periode van 13 minuten waarin niet gescoord werd. “Tegen een betere tegenstander kan je dat gaan opbreken”. Nu dus niet want Sporting hield de opponent onder controle om na 11-16 weer bij de les te zijn. (11-20). Het gaf de winnende coach de gelegenheid in de slotfase van de wedstrijd, die voortaan 2 x 30 minuten duren, enkele jeugdspelers hun debuut in het eerste te laten maken. Finn Lambooy en Lynn Meulenbeld kregen nog wat speelminuten, evenals de Belgische Philippa Jorrissen, even terug uit de Verenigde Staten. Pam Straathof was de laatste wissel in de winnende ploeg, die 12-22 op het wedstrijdverslag als uitslag kon noteren. A.s. zaterdag speelt Sporting Trigon de eerste thuiswedstrijd en wel tegen Roda.

De doelpunten: Jan Willem van der Gugten (8), Marc Meulenbeld (4), Ferry Janssen en Gerald van Dijk (elk 3x), Danya Kling (2x), Mandy Bekooy en Jinke van Keeken.

Comments are closed.