Bij de start van de competitie komend weekeinde ligt het voor de hand om vooruit te kijken, maar we zijn eerder benieuwd hoe Trigon er voor staat op dit moment. Trainer/coach Maarten van Vliet is graag bereid daarop een toelichting te geven. “Op zich prima, maar we zijn wel wat langzaam op gang gekomen door mensen die de eerste week gemist hebben in verband met vakanties. Eerder beginnen was dus geen optie, maar de voorbereiding is lang genoeg.”

Trigon komt terug uit de hoofdklasse, waarin volgens heel wat sceptici de Leidse ploeg niets te zoeken had, maar dat viel best mee met overwinningen op DSC, Deetos/Snel, SDO en Oost Arnhem en de bijna zege op Avanti (gelijkspel). Daar denkt men in Nieuwerkerk – zaterdag de eerste opponent – ook zo over: “Trigon deed dit erg goed en had tot aan de laatste speelronde kansen om te handhaven. Dat lukte helaas net niet, waardoor de formatie van Maarten van Vliet weer in de overgangsklasse speelt.”

Van Vliet vindt het niet lastig om na die terugval de taak weer op te pakken en zijn visie ook over te brengen op de groep. “We hebben een ploeg die op minimaal 3 plekken wordt gewijzigd ten opzichte van volgend jaar. Dat geeft een nieuwe dynamiek en hiërarchie in de groep. Die moet bepaald worden en dat geeft altijd wel weer nieuw elan aan een groep.”

“Met het stoppen van Michael, Henk en Pippa is de samenstelling gewijzigd. Uiteraard is dat een uitdaging, maar wel een hele leuke.” Tegenstander Nieuwerkerk zag zelfs een vijftal selectiespelers stoppen (o.a. Mady Tims en Ruben Datema) en bracht met talentvolle jeugdspelers de selectie weer op sterkte. En met succes op het eerste gezicht, want alle wedstrijden in de voorbereiding (o.a. tegen HKV/Ons Eibernest en Die Haghe) werden gewonnen.

Toch is men niet gerust op een goed verloop van de competitie in de overgangsklasse B. “Op het oog een zware poule met hoofdklassedegradanten Sporting Trigon en Unitas. Ook KVS en SKF zijn op papier sterke tegenstanders. Met Swift heeft Nieuwerkerk het de laatste jaren ook altijd lastig en Fiks en nieuwkomer Valto zijn ook niet zomaar verslagen. De start is gelijk zwaar. De eerste twee wedstrijden zijn tegen de degradanten uit de hoofdklasse Sporting Trigon en Unitas” vermeldt de website van Nieuwerkerk, dat nu geleid wordt door Bas Harland.

Maarten van Vliet heeft nog niet echt een beeld van de tegenstanders, waarbij natuurlijk ook veel veranderd kan zijn. “Het is moeilijk te zeggen, we zullen eerst moeten zien hoe de andere ploegen zijn. We hebben veel ploegen waar we niet heel vaak tegen spelen, dus die we ook minder goed kennen. Wij zullen eerst op onszelf moeten focussen en dan naar de tegenstanders gaan kijken.”

In de voorbereiding gaf het resultaat (20-20) van het laatste duel bij hoofdklasser Tweemaal Zes een indicatie over de mogelijkheden van de ploeg, waarvan Van Vliet nog niet de namen van de basisacht wil prijsgeven. Trigon gaf overigens in dat duel een 20-16 voorsprong prijs.

Nieuwerkerk – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld op sportcomplex “De Kleine Vink”, Steenbakkerij 2 /Hoofdweg Noord 9K te Nieuwerkerk aan den IJssel. De wedstrijd begint om 15.30 uur en staat onder leiding van Diana Boogaard.

Eerder op de dag (14.00 uur) speelt Sporting Trigon 2 in Delft tegen DES 2. Scheidsrechter bij dat duel is Arjan Roos.

Wim van Vliet