Wat vertrouwen in de sport kan betekenen werd zaterdag j.l. op het Cas van Dijk sportpark in Den Haag nog maar weer eens onderstreept door Jordy Smeele. De Trigonspeler miste in het teleurstellende thuisduel tegen Swift driekwart van de door hem genomen strafworpen en ging een week later op het kunstgras achter Madurodam gewoon weer op de stip staan. Samen met wisselspeler Ike LaLau benutte Smeele alle door de af en toe goedlachse scheids de Boer toegekende strafworpen optimaal. Hun goals hielpen de Leidse formatie samen met de uit haar slof schietende (figuurlijk natuurlijk) Ellen Matze (5 goals) en de nodige strijdlust van de ploeggenoten aan de eerste winst: 22-19. En dat was hard nodig na de puntloze opbrengst uit de eerste 2 duels.

KVS/Maritiem – vrij recent nog uitkomend op het allerhoogste niveau – is nu de enige ploeg in de overgangsklasse B zonder punten, want ook Unitas pakte op overtuigende wijze de eerste winstpunten in Middelburg (29-19). Het bewijst dat de clubs in deze klasse behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Voormalig hoofdklassers zijn niet de kampioenskandidaten en debutanten doen gewoon mee en blijken niet op voorhand de voorspelbare degradatiekandidaten. Zo’n nieuwkomer op dit niveau is Valto, dat na een extra duel met ONDO vorig seizoen opnieuw een stap naar boven maakte. Een indrukwekkende opmars van de club uit De Lier, die jaren de tweede klasse als hoogst haalbaar niveau leek te hebben.

Met 4 uit 3 kent de ploeg van trainer/coach Marrien Eekelmans ook op het hogere platform een opmerkelijke entree. Winst bij KVS (16-17) en verlies op eigen veld tegen SKF (22-26) werd gevolgd door een fraaie zege op Fiks, dat daarmee het eerste puntenverlies moest incasseren. De Westlanders dankten die zege vooral aan de goede tweede helft, want Fiks leidde halverwege nog met miniem verschil. Bij 20-15 was de wedstrijd echter wel gespeeld.

Trigon weet dus wat het kan verwachten van de bezoekende ploeg die het in competitieverband nooit eerder tegenkwam. Als het spel tegen KVS een graadmeter vormt voor de (stijgende) vorm van de equipe van Maarten van Vliet belooft het zaterdag op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel een spannend duel te worden. Trigon zal moeten winnen om in het spoor van de middenmoot te blijven.

Sporting Trigon – Valto begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stephan Evertsen en assistent Versloot.

Om 14.00 uur speelt Trigon 2 tegen Oranje Wit 3 uit Dordrecht. Die wedstrijd wordt geleid door arbiter Van Roon.

Wim van Vliet