Fiks C2 – Trigon C1

Na alle feestelijkheden rond de viering van 3-oktober mocht Trigon C1 in Oegstgeest aan de bak voor de confrontatie met Fiks C2. Zonder Tim die blijkbaar als enige Leidenaar nog wat centjes over had voor een weekendje weg. Daarnaast begonnen Fleur en Ilse niet geheel fris en fruitig aan de start. Een moeilijke opgave dus in weersomstandigheden die ook al niet echt meewerkte. Het eerste aanvalsvak met Bradney, Saskia, Fleur en Romy (geleend van de B1) had het moeilijk om kansen te creëren maar kwam toch op 0-1 door een mooi afstandschot van Bradney. Fiks leek wat minder moeite te hebben met de regen en bij vlagen harde wind en trok de stand gelijk. De tweede aanval met Ilse, Fenna, Joelle en Bo kregen weldegelijk de nodige kansen, maar wist alleen via een prima doorloopbal van Ilse te scoren. Fiks bleef niet achter en via 2-2 stonden de Oegstgeestenaren met de rust zelfs op een 3-2 voorsprong. In de tweede helft bleken de doelpunten net zo duur als menig kermisattractie tijdens 3-oktober. De aanval van Trigon kwam maar niet tot scoren en verdedigend stond Trigon als een huis. Trainer/coach Sander de Haas probeerde zijn spelers op alle mogelijke manieren verbaal aan te sporen om in ieder geval de gelijkmaker op het bord te zetten. Met nog een paar minuten op de klok was het dan toch Saskia die de stand gelijk trok en nog geen minuut later bracht Fenna Trigon wederom op voorsprong. Fiks had hier nu geen antwoord meer op en Trigon wist beide punten toch nog mee terug te nemen naar Leiden (3-4). Door het verlies van Velocitas C2 tegen TOP C4 kan Trigon C1 niet meer ingehaald worden. Dit houdt in dat het kampioenschap nu al binnen is. Een prima prestatie die nog wat meer glans kan krijgen door ook de laatste twee wedstrijden, thuis tegen TOP en uit bij Velocitas, in winst om te zetten.