Onder veel betere weersomstandigheden dan vorig weekend speelt Sporting Trigon zaterdag a.s. de laatste thuiswedstrijd van het eerste gedeelte van de veldcompetitie. Hopelijk is het nazomerse weer van invloed op de vorm van de Leidse overgangsklasser, want in het verregende Harderwijk speelde de ploeg van captain Smeele de tweede helft net zo beroerd als het weer. Gevolg een flink pak slaag waardoor thuisclub Unitas twee punten wegliep van de onzen.

Hopelijk ook een incident en daar rekenen we ook min of meer op want de voorgaande duels waren de verschillen tussen de ploegen heel erg klein. Dat bevestigt ook de ranglijst na 6 speelronden. De nummers 1 hebben ook al 4 verliespunten.

SKF is een van die koplopers. De ploeg uit Veenendaal wint net zo gemakkelijk van Fiks als het verliest van KVS uit, waar Trigon juist weer de volle winst pakte. Niets van te zeggen dus maar daar moet wel een portie strijdlust tegenover staan, anders loop je zomaar tegen een flinke optater aan, zoals afgelopen zaterdag.

Flink wat werk dus voor de technische staf van de Leidse ploeg om met een goed gevoel de zaal in te gaan. En dat zal hard nodig zijn omdat de zaalindeling van het kaliber “heel zwaar” is. Maar zover is het nog niet.

SKF, opgericht in 1955 door personeelsleden van het gelijknamige Zweedse Metaal Concern, pendelt al jaren tussen hoofd- en overgangklasse en is momenteel met 50 (!) teams één van de grootste korfbalclubs van het land. Dat zit wel goed daar in Veenendaal.

Maakt Trigon een kans? Natuurlijk als je alle tot nu toe gespeelde wedstrijden beschouwt wel, maar dan wel met de instelling die in de gewonnen duels met KVS en Valto werd getoond. Als men er dan ook in kan slagen de schutters van S(peelt)K(orfbal)F(air) Sytse de Jong en Daniel van Munster (resp. 7 en 6 goals tegen Fiks) in toom te houden, heeft de ploeg van trainer/coach Maarten van Vliet een kans op puntenwinst.

Sporting Trigon – SKF wordt zaterdag gespeeld op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel, begint om 15.30 uur en wordt geleid door arbiter Nouwt en assistent Toet.

Het tweede team van Trigon behaalde vorig weekend een even knappe als nuttige overwinning in Dordrecht en krijgt zaterdag het 4e team van PKC op bezoek. Dat duel vangt aan om 14.00 uur en wordt geleid door arbiter Spillekom.

Om 12.30 speelt koploper Trigon A1 tegen Rapid A1 uit Haarlem en gaat proberen ongeslagen te blijven voor het topduel tegen VZOD volgende week.

Passie willen we zien. Ook van de supporters!

Wim van Vliet