Bij de start van de competitie stond hij er weer en hoe. Jordy Smeele toonde zich in Veenendaal een gedreven aanvoerder en kon dat op de ploeg overbrengen met bijna een toch wel onverwacht resultaat. De gelijkmaker tegen SKF bleef net uit, maar Sporting Trigon liet wel een goede indruk achter die hoop geeft, want de voorbereiding was nou niet “je van het”. Erkent ook Smeele, die die periode vanaf de zijlijn moest toekijken vanwege een operatie aan zijn reukorgaan. “Deze operatie is niet bewust gekozen tussen het veld en de zaal. Ik moest gewoon afwachten wanneer ik kon. Beetje geluk mee gehad, dat het nu kon”, verklaart de 27-jarige Leidenaar. “Ik kreeg heel weinig lucht door mijn neus. Tijdens de operatie hebben ze mijn neusschot recht gezet en mijn neusschelpen kleiner gemaakt, waardoor ik uiteindelijk meer lucht door mijn neus moet krijgen.” Smeele herstelde sneller van de ingreep, waarvoor doorgaans een hersteltijd van 6 weken staat. Het risico om sneller te gaan sporten was volgens hem niet groot: “Ik heb er geen last meer van dus dan mag ik weer van alles doen.” En dat was goed te zien in de SKF-hal.

De gedwongen stilstand kwam niet eens zo ongelegen. “Ik denk dat het misschien wel een goed moment was om even niks gedaan te hebben. Het veld is niet echt verlopen zoals we zouden willen. Dit kwam ook omdat we best veel blessures hebben gehad waardoor we bijna niet twee wedstrijden achter elkaar in dezelfde opstelling konden spelen. Maar ik miste op het veld vooral de spirit. Iedereen wilde wel maar het kwam er niet echt uit vind ik.

Dan komt zo’n rust wel even goed uit om na te denken wat daaraan moet gebeuren.

Voor de wedstrijd hebben we met z’n allen afgesproken dat we voor elke bal zouden gaan. Hoe onmogelijk het ook was om de bal te halen. Je zag daardoor dat de vechtlust steeds hoger werd als we dan juist de ballen hadden en we steeds beter in het spel kwamen,” vervolgt de combinatiefunctionaris voor vier speciaal onderwijs scholen in Leiden.

“De nipte nederlaag tegen SKF was zonde. Ik denk dat we daar wel een punt hadden verdiend. SKF was in de laatste minuten net wat scherper in het afronden. Maar ik ben super tevreden over het spel dat we daar hebben neergezet. Er stond echt een team. We werkten allemaal hard voor elkaar en dan zie je wat we kunnen. Na de wedstrijd zag je wel dat iedereen baalde, maar als ik voor me zelf kijk heb het echt wel weer met plezier gekorfbald, ook al hebben we verloren. Als we zo blijven werken in elke wedstrijd dan komt de afronding ook wel en dan kunnen wij het heel veel teams heel lastig gaan maken.”

De verschuiving van de training van donderdag naar vrijdag vindt de Trigonspeler, deeltijd student ALO aan de HAN op Papendal, een goede zet. Donderdagavond (in Katwijk) was voor de meesten verder weg maar ook behoorlijk laat. Dan merk je dat het moeilijk is om je te motiveren als het zo laat op de avond is. De vrijdag is prima. We trainen op tijd. Wel wat korter maar ik denk dat dit geen probleem is op de voorbereiding van de zaterdagse wedstrijd. Veel afwerken en trainen op wedstrijdsituaties en spelvormen” besluit Smeele, inmiddels bezig aan zijn 10e seizoen in het keurkorps van Sporting Trigon.

Sporting Trigon – De Meeuwen wordt zaterdag gespeeld in de Leidse Vijf Meihal, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heren Ruitenbeek (scheids) en Mayenburg (assistent).

Sporting Trigon 2 (tegen SDO/BlijWerkt 2, aanvang 13.00 uur), Sporting Trigon 3 (tegen KVA 3, aanvang 11.45 uur) en De A1 (tegen KZ De Danaïden A1, aanvang 10.30 uur) spelen alle voor dat duel en dus kan het eerste rekenen op veel steun uit eigen gelederen.

Alvast oefenen voor de derby tegen Pernix volgende week.

Wim van Vliet