Trigon C1 – KZ Danaiden C2

O kom er eens kijken…………….vanmorgen in de goed gevulde 3-okotberhal naar een onvervalste kraker en tevens derby tussen Trigon C1 en KZ Danaiden C2. Beide tot op heden ongeslagen teams troffen elkaar en maakte er een heerlijk potje van, maar dan in de goede zin van het woord. Al snel werd duidelijk dat de doelpunten niet voor het opraken lagen en was het van levensbelang om (terug)veroverde ballen zodanig in de ploeg te houden om zodoende zelf tot een doelpoging te kunnen komen. KZ begon in ieder geval feller aan de wedstrijd en Trigon liep een beetje achter de feiten aan mede door het zeer onzorgvuldig uitverdedigen wat meerdere malen tot ongewenst balverlies leidde. Het was dan ook niet verrassend dat KZ op 0-1 en ook nog op 0-2 kwam. Gelukkig heeft Trigon Ilse, die vandaag wederom als jongen fungeerde maar een directe tegenstander had die minimaal één kop groter was, die Trigon terug in de wedstrijd schoot en de ruststand op 1-2 bracht. Deze rust werd door trainer/coach Sander de Haas “zinvol” gebruikt want Trigon begon de tweede helft een stuk feller en ook zorgvuldiger in de passing. Tim zette dit betere spel aan Trigon-zijde om in een doelpunt vanaf de strafworpstip en dus de gelijkmaker (2-2). KZ begon langzamerhand het initiatief in de wedstrijd te verliezen, maar Trigon kon daar niet van profiteren. Met nog enkele minuten op de klok was het dan toch raak en bracht Bo zijn ploeg voor het eerst op voorsprong (3-2). De genadeslag kreeg KZ vlak hierna en was het wederom Bo, die ook vandaag een prima pot afleverde, die met een prachtig afstandschot de voor zover nog aanwezige intenties van de tegenstander aan flarden schoot (4-2). Ilse bekroonde haar ijzersterke optreden, waarbij zij haar reeds genoemde directe tegenstander tot zijn steeds groter groeiende ergernis voor de zoveelste keer de baas was, vervolgens met haar tweede van vandaag en bracht hiermee de eindstand op 5-2. Een ietwat geflatteerde maar overheerlijke en verdiende overwinning waardoor Trigon de koppositie overneemt van KZ met de volle winst uit drie wedstrijden. Niet alleen Ilse was vandaag top maar ook Joelle speelde enigszins onopvallend een uitstekende wedstrijd. Saskia gaf haar prima optreden van vorige week een nog beter vervolg en Fleur lijkt toch ook weer terug in vorm te geraken. Volgende week komt Madjoe C2 naar de 5-meihal en zal Trigon de vorm van de tweede helft van vandaag vanaf het begin moeten tonen om ook deze tegenstander aan de zegekar te rijgen.