“En dan wacht het nog puntloze Sporting Trigon. Dan word je geacht te winnen en dat brengt weer een heel andere spanning met zich mee. Sporting Trigon heeft het deze week goed gedaan tegen de koploper en zal vast op volle oorlogssterkte naar Zwolle reizen”, voorspelt Sparta-speler Maarten Schelling op de website van zijn club. “We hebben u dan ook wel een beetje nodig” verzoekt hij de supporters van de thuisclub.

Onze mensen zullen het met heel wat minder aanhang moeten doen in sporthal Windesheim in de Overijsselse hoofdstad, maar dat zijn ze onderhand met tripjes naar Veenendaal en Maarssen al gewend.

Het wordt de 3e uitbeurt voor de mannen en vrouwen van Van Vliet/Wiersma, die het in den vreemde best goed deden. En dan nog noodgedwongen met een telkens andere formatie dan eigenlijk de bedoeling was. Afgelopen zaterdag ook weer toen Ike La Lau de tegen Pernix gekwetst geraakte JW moest vervangen, maar die taak op knappe wijze invulde. Al die wijzigingen gaan natuurlijk ook nog eens ten koste van het tweede team, dat op die manier ook niet echt ingespeeld raakt en tot nu toe opgezadeld is met ruime verliespartijen.

Ook het eerste is helaas nog zonder punten en dat had met een beetje fortuin (SKF uit, Pernix thuis) niet gehoeven. Sparta – op het veld ongeslagen koploper in de eerste klasse – pakte afgelopen zaterdag in de slotfase de volle winst tegen De Meeuwen, dat in de eerste helft een voorsprong van 4 goals opbouwde, maar die halverwege al verspeeld had (12-12). De Zwollenaren verrasten eerder Fiks en dat is een andere ploeg nog niet gelukt.

Om niet te ver achter raken moet de ploeg van aanvoerder Smeele wel punten gaan halen. Als je tegen de ongeslagen koploper OVVO er maar liefst 26 kan “inprikken” zegt dat voldoende over de aanvallende kwaliteiten. Het zal dus om het verdedigende onderdeel gaan om punten binnen te kunnen slepen. Misschien vallen de puzzelstukken op die discipline zaterdag in de stad aan de IJssel een keer goed voor onze ploeg(en).

Sparta – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal Windesheim, Campus 26 te Zwolle, staat onder leiding van de heren Hospers (scheidsrechter) en Gierveld (assistent) en begint om 19.30 uur.

Het tweede team staat voor de zware taak de eerste punten binnen te halen tegen het tweede team van Sparta, dat net als zijn eerste op 4 punten staat. Die wedstrijd begint om 17.50 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Beumer.

Wim van Vliet