Dat is de vraag zo vlak voor het kerstreces. Dat zal dan zaterdag moeten gebeuren tegen Oost-Arnhem. De door oud-international Ron Steenbergen geleide formatie zal vast denken “ja, jullie kunnen de boom in”, dus veel zal afhangen van de vorm van Trigon en de beoogde basisformatie. Opnieuw moest het TC-duo Van Vliet/Wiersma in de laatste wedstrijd in Zwolle namelijk improviseren door de afzegging van aanvoerder Smeele vanwege ziekte.

Met een vaste beginopstelling wil het nog niet erg vlotten. Een opvallend vaste waarde blijkt tot nu toe Boyd Ouwerkerk. “Het was inderdaad al een verrassing dat ik bij de start van de competitie in de basis startte. Dat vond ik al een super ervaring ! En nu nog steeds in de basis, ja wie had dat gedacht? Ik geniet er nog steeds elke wedstrijd van en leef van wedstrijd tot wedstrijd. Ik hoop er nog zo veel mogelijk te kunnen spelen.”

De 23-jarige Leidenaar verklaart de beslissing van de trainer/coach: “De keuze voor de eerste wedstrijd was dat ik tegen die tegenstander goed in het plaatje paste denk ik en het liep goed in het vak samen met Jordy en de meiden.” In de openingspartij in Veenendaal tegen SKF (met 24-23 ternauwernood verloren) deed de debutant precies wat er van hem verwacht werd. Vooral de inzet en strijdlust, het werken voor elke bal en vanuit de rebound werken.

Hoewel Ouwerkerk het nooit hardop uitsprak heeft hij wel de ambitie gehad om een keer in het eerste spelen.”Ik had alleen niet verwacht dat het dit jaar al zou gebeuren en dan ook nog eens op een hoog niveau spelen is natuurlijk heel leuk om mee te maken.” Het was voor de momenteel in de horeca werkzame Trigonspeler wel even wennen aan de tegenstanders en het niveau: “Ik leer nog steeds van elke wedstrijd. Het zijn allemaal goede tegenstanders en speel er graag tegen. Ik maak nog wel te veel fouten vind ik zelf, maar daar leer ik weer van en kan ik gebruiken voor de volgende wedstrijden.”

De vaste basisplek heeft zijn kijk en instelling op het spelen op dit niveau wel wat veranderd. “Ik heb wel gemerkt dat je in het eerste echt een goede prestatie moet leveren wil ik op het niveau van de tegenstanders komen. Nu heb ik altijd wel een instelling gehad dat ik prestatie wil leveren als ik speel, zowel bij 2 als in 1, maar ik ga er zeker enthousiaster mee om en probeer het beste van mezelf naar boven te halen zowel op de trainingen als in de wedstrijd want de concurrentie slaapt nooit en wil ook graag een plek bemachtigen.”

Leermomenten zijn er genoeg erkent hijzelf eerlijk. “Er kan aan mijn spel nog veel verbeterd worden, vooral in het verdedigende aspect kan ik nog super veel leren en moet ik zeker nog stappen maken. Ook in aanvallend opzicht kan ik nog dingen leren. De juiste keuzes maken bijvoorbeeld en ook het scoren.”

Met een voetballende vader en een korfballende moeder was de keuze voor korfbal opvallend. “Ik ben natuurlijk ook van het voetbal gekomen en de eerste jaren was dat dus ook erg wennen. Ik mocht helaas geen sliding of zoiets meer maken. Dit was dus ook het eerste jaar redelijk chaotisch verlopen haha. maar de doorslag gaf in eerste instantie de gezelligheid er om heen en ook vooral met het team! En de leuke meiden speelden uiteraard ook wel een grote rol”, voegt Ouwerkerk, die momenteel midden in een sollicitatieprocedure van de politie zit, er met een vette knipoog aan toe.

Sporting Trigon – Oost Arnhem wordt zaterdag gespeeld in de Leidse Vijf Meihal, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van Diana Boogaard (scheidsrechter) en Dennis Binnendijk (assistent).

Trigon 2 speelt tegen GKV/Enomics 2, dat met 8 uit 5 de ranglijst aanvoert. Dat duel; begint om 14.00 uur en wordt geleid door Pascal Huisman.

De A1 gaat tegen Achilles A2 trachten de positie op de lijst wat te verbeteren. Die wedstrijd begint om 12.50 uur.

Wim van Vliet