“WE” (de echte Trigonleden toch?) waren weliswaar niet allemaal getuige van de eerste zege van “ons” eerste in de lopende competitie, maar diegenen die er waren produceerden een dermate vocale ondersteuning dat de Vijf Meihal echt helemaal afgeladen vol leek te zitten. Het gaf de ploeg van captain Smeele in ieder geval de broodnodige ondersteuning en vleugels om in de tweede helft de gedrevenheid te tonen die nodig is om potjes te winnen. Vooral in een afdeling waar de verschillen klein zijn. En de sterkte van de overgangsklasse B is dermate groot dat een koppositie op hetzelfde niveau op het veld (Fiks en SKF) geen garantie is voor een zelfde prestatie indoor. Genoemde clubs delen nu positie 6 en 7 en dat is wel wat anders korfballen.

Dat merkte SKF dus aan den lijve in de voor Trigon strohalmwedstrijd afgelopen weekend in Leiden toen Sporting de 13-17 achterstand dankzij een enorme geestdrift en natuurlijk goals had omgebogen in de 21-17 voorsprong.

Het werd nog wel benauwd maar bij 23-22 zorgde JW voor de vreugde uitbarsting van coach Wiersma, die we nog nooit zo snel van de bank hebben zien komen en dat met zijn problemen aan de heup. Die 24e goal kan nog wel eens van groot belang zijn als Trigon en SKF aan het eind van de wedstrijdenreeks gelijk eindigen in punten. In dat geval geeft het onderlinge resultaat de doorslag. SKF won thuis met 1 punt verschil (24-23) en Trigon won met 2 punten marge.

Maar nu het vervolg en “WE” gaan niet allemaal mee naar Putten vermoed ik, dus komt het aan op de veerkracht en elan van het team zelf. “ZE” zullen het vooral nu even zelf moeten doen en dan is De Meeuwen uit geen prettig vooruitzicht, maar niet onoverkomelijk. De Gelderse ploeg is na de nipte nederlagen tegen Oost Arnhem en OVVO nu middenmoter en vrijwel kampioenskandidaat af en moet met een schuin oog ook weer even naar onderen kijken. In Maarssen leek de ploeg van coach Tom Stoffelsen – die zijn contract met een jaar verlengd heeft – heel lang op de volle buit af te stevenen, maar ging het in slotfase alsnog mis.

Het duel in Leiden werd een achteraf gezien gemakkelijke prooi voor De Meeuwen, dat met 10 punten verschil won, deels omdat Trigon het de laatste minuten gewoon “liet lopen” toen de partij gespeeld was.

De Meeuwen – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in de Meeuwen-hal, Halvinkhuizenweg 82 in Putten, begint om 19.00 uur en staat onder leiding van de heren Kamphuis (scheidsrechter) en Meetsma (assistent).

Trigon 2 speelt iets eerder al in Kamerik tegen SDO/BlijWerkt 2. Dat duel begint om 17.50 uur en wordt geleid door scheidsrechter Zandbergen.

Wim van Vliet