Niet alleen De Luizenmoeder houdt in Nederland de gemoederen bezig, maar ook het ronddwalende griepvirus zorgt voor de nodige ophef. Laatstgenoemde kreeg deze week ook een aantal spelers van Trigon C1 in hun greep. Bo, Bradney en Joelle wisten hieraan niet te ontkomen juist met DE kraker en Leidse derby tegen medekoploper KZ C2 vandaag op het programma. Gelukkig had de B1 geen programma en werden Marit, Annemarie en Romy bereid gevonden om in te vallen. Van de drie zieken aan Trigon-zijde wist tenslotte Bo alsnog aan te sluiten waardoor met een negental de strijd kon worden aangegaan tegen KZ, dat naar verluid ook te kampen had met wat personele problemen. De, nog immer, kille 3-oktoberhal vormde het decor waarin binnen 30 seconden KZ al brutaal op voorsprong kwam (1-0). Dit was meteen het startsein voor een, tot en met het laatste fluitsignaal, heerlijke pot korfbal met prachtige doelpunten, onduidelijke passes, gemiste strafworpen, uitblijvende fluitsignalen van de scheids en een heftig slot dat alles tezamen de nodige blosjes op de wangen en her en der wat klotsende oksels opleverde bij het in grote getale aanwezige publiek. De eerste aanval met Saskia, Ilse, Fenna en Bo draaide prima en creëerde de nodige kansen. Fenna verzilverde een door Bo “versierde” strafworp (1-1)waarna de tweede aanval met Marit, Annemarie, Tim en de vandaag scherp spelende Fleur de kans kreeg om Trigon op voorsprong te brengen. Dit lukte in eerste instantie niet, maar Marit bepaalde gelukkig wel nog voor een gelijke ruststand (2-2) nadat KZ wederom op voorsprong was gekomen. De doelpunten bleken duur vanmorgen met in de tweede helft Romy in de plaats van Annemarie. Een gelijk opgaande strijd met over en weer de nodige pech bij de afronding. Ilse bracht Trigon voor het eerst op voorsprong (2-3) maar de ploeg van, de dit keer opvallend rustig coachende, trainer Sander de Haas waren niet bij machte om deze voorsprong uit te breiden. In tegendeel zelfs want KZ klapte erop (3-3) en erover (4-3). De tijd begon nu in het nadeel van Trigon te werken en de spanning nam toe wat niet bevorderlijk was voor het spel. Tim had deze week blijkbaar niet of nauwelijks op strafworpen getraind want hij liet met nog een paar minuten te spelen de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker onbenut, maar werd “gered” door Marit die van ver alsnog prachtig de 4-4 scoorde. De laatste minuut was vervolgens niet voor mensen met hartklachten bestemd. KZ kreeg een strafworp, maar faalde en in de tegenaanval rolde de bal van Ilse net de verkeerde kant op. Een uiteindelijk terecht gelijkspel (4-4) dat betekent dat Trigon nog steeds KZ achter zich houdt. Volgende week richting Rijnsburg om, hopelijk met een voltallige fitte ploeg, Madjoe C2 te gaan verslaan.