Madjoe C2 – Trigon C1

Volop topsport nu de Olympische Spelen in PyeongChang zijn begonnen en hoe…..meteen medailles voor Knegt met het shorttrack en de triple voor de dames op de 3.000 meter schaatsen. In het zuiden breekt ook nog eens het Carnaval los en dus was het vanmorgen de bedoeling dat Trigon C1 er in Rijnsburg ook een feestje van zou maken om de koppositie te handhaven door Madjoe C2 te verslaan. Trainer/coach Sander de Haas had de beschikking over zijn gebruikelijke achttal maar had voor de zekerheid Annemarie nog achter de hand. Een onbegrijpelijk begin aan Trigon zijde daar waar een volledig gemotiveerd en geïnspireerde ploeg werd verwacht, bleek dit verre van de waarheid. Zeker onbegrijpelijk aangezien in de trainingen van deze week keer op keer, zeer terecht, werd gewezen op het feit dat zonder volledige inzet en overtuiging zelfs Madjoe niet zou worden verslagen. De eerste aanval met Tim, Bradney, Fleur en Joelle kregen kansen maar waren zowel slordig als ongelukkig in de afronding. Madjoe sloeg toe en kwam nadat een eerste strafworp werd gemist via een tweede strafworp wel op voorsprong (1-0). Tim kopieerde vervolgens Madjoe door eveneens zijn tweede strafworp wel te maken (1-1). Een “ongelukkige” botsing van Tim met zijn directe tegenstander leverde hem een bloedneus en een gedeeltelijk gebroken “beugel” op maar hij kon na een korte onderbreking gelukkig verder spelen. De tweede aanval met Fenna, Ilse, Bo en Saskia was duidelijk sterker dan het Madjoe-vak waar hoofdzakelijk Ilse haar directe tegenstander soms tot wanhoop bracht en Saskia, dit keer spelend als heer, de “onzichtbare”, waardevolle kracht bleek te zijn. Ilse bracht Trigon met een fraai afgeronde doorloopbal, waar de trainer dolgelukkig van had moeten worden, op voorsprong (1-2). De rust werd bereikt met een 2-2 stand door wederom een strafworp van Madjoe. De tweede helft, met Annemarie voor de moegestreden en blijkbaar nog niet geheel herstelde Joelle, werd er gelukkig uit een ander vaatje getapt. Iedereen liep een stapje harder en speelde met meer inzet waardoor korfbal dan blijkbaar iets makkelijker wordt. Nadat een prima afgeronde doorloopbal van Tim wegens lopen terecht werd afgekeurd, was het diezelfde Annemarie die met twee doelpunten een gat sloeg naar 2-4. Bo maakte snel hierna de 2-5 en het verzet en geloof in een goede afloop bij Madjoe (Maleis voor “voorwaarts” ) was volledig verdwenen. Ook de warrig fluitende scheidsrechter kon ondanks verwoede pogingen in de eerste helft nu niks meer “betekenen” voor de thuisploeg en via Fenna (strafworp) en twee doelpunten van de sterk spelende Tim, waarvan de laatste zeker als één van de mooiste van dit zaalseizoen bestempeld kan worden, werd de uitslag uiteindelijk 2-8. Volgende week de allesbeslissende thuiswedstrijd (10.00 uur RRC) tegen naaste concurrent Fluks. Wanneer deze wedstrijd niet verloren wordt, kan de titel drie weken later in de laatste wedstrijd bij KIOS in Nieuw Vennep behaald gaan worden.