De slotzin van het relaas van Sparta Nijkerk tegen Nova door verslaggever Wouter op de website van de club afgelopen week. “Volgende week zal Sparta moeten aantreden in Leiden tegen Sporting Trigon en zij hebben maar 1 doel en dat is kampioen worden. Tot nu toe zijn zij ongeslagen en dus goed op weg.”

Geen speld tussen te krijgen. Zijn geciteerde titel boven deze voorbeschouwing is gebaseerd op het feit dat zijn club tegen NOVA goed tegenstand bood en die goede lijn zal willen doorzetten.

De realiteit is wel dat zaterdag a.s. op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel in Leiden de ongeslagen koploper het opneemt tegen de hekkensluiter en dat er tussen die teams na 5 ronden al een gat van 9 punten is. Dus met een beetje gevoel voor scorebord journalistiek zeg je zonder meer: “Oh die situatie blijft onveranderd na de komende speelronde”, maar Sparta bewees in het laatste duel al over vechtlust te beschikken en maakte tegen de ploeg uit Bilthoven een flinke achterstand bijna (20-22) ongedaan, maar bijtijds werd NOVA wakker.

Een scenario dat zich ook had kunnen afspelen in het duel van Trigon tegen Refleks, dat in een kwart wedstrijd al een score van 8-2 opleverde. Daarna verzaakte de Leidse ploeg om die sterke opening een vervolg te geven en verviel het in een gezapig partijtje korfbal tot frustratie van trainer/coach Van Duuren. Na afloop verweet hij zijn ploeg te weinig aan klantenbinding te hebben gedaan, want “je speelt voor je eigen publiek tenslotte”.

De duidelijke taal in de rust miste zijn uitwerking niet waardoor het nog een ruime overwinning met duidelijke cijfers (20-11) werd  mede dankzij Refleks dat maar liefst 4 strafworpen in 60 minuten miste.

Het sterk verjongde Trigon 2 verloor zijn eerste wedstrijd. Refleks 2 was met 16-19 te sterk voor Robin van Eijk en zijn ploeg, dat nog wel met 3-1 de leiding nam, maar in het vervolg constant tegen een ruime achterstand aankeek. Ook het tweede krijgt zaterdag de hekkensluiter op bezoek. BEP 3 bezit nog helemaal geen punt en dat zal de thuisclub zo willen houden.

Scheidsrechter Paulus blaast om 14.00 voor het eerst op de fluit bij dit duel.
Sporting Trigon 1 – Sparta Nijkerk 1 start om 15.30 uur met scheidsrechter  Klingenberg

Wim van Vliet