Maar eigenlijk was het nog een winstpunt, want in de laatste minuten moest de koploper na een 18-11 voorsprong twee keer nadeel wegwerken! De uitwedstrijd tegen Nova, middenmoter met 6 uit 6, kreeg in de laatste 20 minuten plots een bizar scoreverloop. De leidse ploeg leidde 10 minuten na rust met 11-18 en leek soeverein op weg naar de 7e zege. Maar dat liep toch even anders.

Nova opende met 3-1 maar dat hadden de bezoekers snel recht gezet (3-4). Trigon speelde met Ellen Matze in de basis ter vervanging van Danya Kling, die een paar wedstrijden gaat missen. De geroutineerde speelster liet zien het niveau nog best aan te kunnen en scoorde twee maal. Vanaf 4-4 begon Sporting scherp te schieten en dat leverde via 4-7 de ruime 9-14 voorsprong halverwege op. Kortom, geen vuiltje aan de lucht gelet op het spelbeeld en die indruk werd na de pauze bevestigd. Na 10-14 schoot Trigon zich naar de 11-18 voordelige score en toen waren er pas 10 minuten gespeeld. Op een zakelijke manier zo’n partij dan uitspelen is het motto, maar dat lukte de leidse ploeg zonder de geschorste coach Van Duuren, niet. Wat tegen zat was dat arbiter Beekman de forser wordende duels in Bilthovens voordeel ging fluiten en dat hielp Nova in het zadel. Bovendien zocht de man in het groen de confrontatie met de Surinaamse international Gerald van Dijk, die dan ook geel kreeg, daar kon je op wachten. Intussen stormde Nova dichterbij en aan leidse zijde was er niemand die het tij kon keren. Teveel individuele acties voorkwamen de goals, die de thuisclub, gedreven doordat bijna elk schot raak was, wel maakte.(18-18) Even leek Trigon op tijd wakker (18-20), maar Nova liet niet meer los. Met als gevolg dat Trigon in de slotfase in de achtervolging moest. Het lukte twee keer, waarvan de definitieve gelijkmaker een afscheidscadeau was van de ingevallen Philippa Jorissen. De Belgische, inmiddels voor haar studie onderweg naar Frans Polynesie, zag in de slotminuut haar “doorloop” beloond met een stip, die Van Dijk op de juiste waarde schatte. (22-22). Een wake-up call voor Sporting Trigon.

Doelpunten: Ferry Janssen (5x), Gerald van Dijk en Marc Meulenbeld (beiden 4x), Jan Willem van der Gugten (3x), Ellen Matze en Pam Straathof (elk 2x), Rosanne Beekman en Mandy Bekooy.