Dat zei Gerald van Dijk na afloop van de 7e overwinning van Sporting Trigon, waarmee het eerste gedeelte van het veldseizoen werd afgesloten. En hij doelt natuurlijk op de komende maanden waarin de velden plaatsmaken voor de sporthallen en zijn ploeg met lastiger tegenstanders te dealen krijgt dan afgelopen zaterdag het geval was. EKVA was geen partij en keek halverwege de eenzijdige partij al tegen een onoverkomelijke achterstand van 12 punten aan: 17-5.

En de ploeg uit Almere begon niet eens zo slecht aan het duel, dat binnen anderhalve minuut al een 2-2 score opleverde en Trigon in dat tijdsbestek ook al tweemaal een schot naast de korf zag belanden. Dat was daarna wel even anders, want de gretig en scherp spelende thuisclub speelde de bezoekende club in grote fases van het veld. Na 15 minuten was het al 11-2 en was duidelijk dat de partij wel gespeeld was, al waarschuwde trainer John van Duuren voor het “Refleks”effect, toen Trigon ook zo gemakkelijk wegliep bij de tegenstander maar daarna verviel in gemakzucht.

Daar was in de eerste helft beslist geen sprake van en die periode liet Trigon zien waartoe het in staat is. Bij het omkeren van speelrichting was de score opgelopen tot 17-5.

Maar….. de tweede helft was het allemaal stukken minder. Op zich logisch met zo’n voorsprong. Een duidelijk mindere tegenstander en zo’n voordelige marge inspireert nou eenmaal niet. Niet echt voor de man langs de lijn, die graag ziet dat ook het trouwe publiek aan zijn trekken komt. Veelzeggend was dan ook zijn starende blik naar de korf waar Ferry Janssen vlak voor tijd een prachtige doorbraak jammerlijk miste. “Dat heeft met scherpte te maken en dat verwacht ik van mijn ploeg de gehele wedstrijd” legde hij na afloop omstandig uit. Overigens deed dat totaal geen afbreuk aan de inbreng van Janssen, die verder nauwelijks op een fout te betrappen was en met talrijke onderscheppingen en 7 goals gerust tot “man of the match” bestempeld kan worden.

Het verschil bleef zodoende in de tweede helft in tact en de ongelijke partij stopte bij 25-13. En toch ook een tevreden coach: “Als iemand mij begin september gezegd zou hebben dat we met 15 uit 8 koploper zouden zijn en dat ook het (zeer sterk verjongde) tweede team in zijn klasse maar 1 punt op de koploper achterloopt, had ik hem voor gek verklaard. Natuurlijk ben ik blij.”

Alle Trigonspelers kwamen tot scoren: Ferry Janssen (7), Gerald van Dijk (4), Ellen Matze (3),Marc Meulenbeld (3), Janwillem vd Gugten (3), Pam Straathof (2), Mandy Bekooy (2) en Rosanne Beekman.