Wordt het hutspot met (een) klapstuk?

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. De meeste Leidenaren schrijven 3 oktober met hoofdletters in hun digitale agenda, terwijl enkelen (vast import) uitwijken naar de Efteling of zo.

Sinds er op diverse specifieke locaties in Leiden aan de weg wordt getimmerd, wijkt de “Drie Octobervereniging” ook uit naar geschikte plekken en dus is na het succes van vorig jaar “ons” terrein aan de Zoeterwoudsesingel opnieuw het podium voor de  Pleintaptoe.

En dus moeten wij als Sporting Trigon ook uitwijken en spelen alle teams dit weekeinde buiten Leiden. Gelukkig niet zoals vorig jaar toen 1 en 2 tegen Fiks een thuiswedstrijd speelden bij KZ. In Leiden dat wel….Nee, een echte uitwedstrijd.

Dat wordt voor 1 en 2 al het derde duel in 4 speeldagen in den vreemde, maar tot nu toe gedijt de eerste selectie buiten de Leidse singels prima.

Trainer/coach Van Duuren sprak vorige week duidelijke taal richting de eerste “topper” Synergo en het team zette zijn woorden kracht bij met een keurige 19-16 zege in Utrecht.

Maar zaterdag wacht een nog grotere opdracht, want KVS is na het belabberde begin tegen datzelfde Synergo (17-13 verlies) op drift geraakt met 2 eclatante zeges op Refleks (19-9) en EKVA (21-9) en bezet inmiddels de tweede plek achter Sporting Trigon, dat nog geen punt verspeelde. De Scheveningers – ook vorig seizoen de opponent in de overgangsklasse – eindigden in juni door een slechter doelsaldo op de voorlaatste plaats en verloren vervolgens de play-off wedstrijd en zijn nu dus ook eersteklasser. Het kan snel gaan.

Vorig seizoen deelden de clubs de punten. KVS won in Leiden en Trigon in Scheveningen. Als de ploeg van captain Janwillem vd Gugten dat laatste kunststukje kan herhalen doet het uitstekende zaken.

Het jonge tweede team wacht ook een flinke uitdaging en gaat eerder op de dag op bezoek in Kamerik bij koploper SDO/Blijwerkt 3, dat na drie wedstrijden nog geen punt heeft verspeeld. Dat deed Trigon wel een keer op eigen terrein tegen Roda. Bij winst neemt “springt” Trigon 2 op de ranglijst over de directe tegenstander.

KVS/Maritiem – Sporting Trigon wordt gespeeld op het Cas van Dijkpark, Cremerweg 2 in Den Haag, begint om 15.30 uur met scheidsrechter H van Dongen.

SDO/Blijwerkt 3 – Trigon 2  begint om 12.30 uur met arbiter W. Kool en dat duel wordt gespeeld sportpark Mijzijde, Overstek 6 in Kamerik.

Wim van Vliet