Dat trainer/coach John ook blij kan zijn en dan flink uit zijn dak gaat, hebben we afgelopen zaterdag kunnen aanschouwen bij het eindsignaal van zijn winnende ploeg tegen Sparta Nijkerk. Overdreven? Misschien een beetje, maar de vreugde van de geboren Amsterdammer was niet gespeeld, de partij wel. Zijn blijdschap verpakte zich in het simpele feit dat er bij de totstandkoming van de 21-10 op het laatst 5 van zijn 8 veldspelers op papier allemaal nog junior zijn. En daar moet Trigon het in de toekomst toch van hebben, nietwaar?

 

Dat is helaas (voorlopig ?) niet van Philippa Jorissen. Het was al verassend dat ze aan het begin van de competitie ineens weer meespeelde, maar dat het 7 wedstrijden zouden worden, had ze zelf ook niet gedacht. Ze legt uit waardoor dat mogelijk is geworden.
“Ik wilde mij oorspronkelijk aansluiten enkel voor de trainingen, maar toen bleek dat ik door een “vroege” start van de competitie toch bij een aantal wedstrijden zou kunnen meedoen. Nadien kon ik nog net iets langer doorgaan omdat ik een project heb kunnen vastleggen dat later van start gaat dan het schooljaar (24 september). Daardoor had ik dus iets meer vrijheid om in te plannen wanneer ik nu precies zou vertrekken.”

 

De 27-jarige Belgische verklaart haar werkzaamheden voor de directe toekomst. “Ik vertrek nu naar Moorea, Frans Polynesië, om daar een referentie collectie van visbotjes aan te leggen. Deze botjes zal ik later in mijn onderzoek gebruiken om archeologisch visbotjes te identificeren. Ik ga dat met name doen om erachter te komen wat de vroegste bewoners van deze eilandenregio aten en bijgevolg te weten te komen waar en hoe ze visten en hoe ze toen omgingen met de natuur. Hier kunnen wij namelijk veel van leren, niet alleen in de zin van het verloop van de geschiedenis maar ook kunnen we deze informatie gebruiken in relatie tot modern natuurbehoud.”

 

“Dit project loopt jammer genoeg maar tot begin december. In januari 2019 zal ik weer terugkeren naar Amerika om daar verder te werken aan mijn onderzoeksvoorstel, om les te geven en om beurzen aan te schrijven. Normaal gezien zal mijn opleiding vanaf januari nog ongeveer 3,5 jaar duren. Hoe deze jaren er exact gaan uitzien weet ik nog niet precies. Ik moet nog een aantal maanden veldwerk en lab werk verrichten”, vervolgt “Pippa”, die zaterdag dus haar laatste wedstrijd van deze competitie speelt.

 

En dat ze het korfbal gaat missen weet ze maar al te goed. “Ik heb korfbal als sport al enorm gemist. Ik heb het voorbije jaar in Amerika mij proberen aan te sluiten bij een recreatief voetbalteam en een meer competitief basketbalteam, maar dat is jammer genoeg toch echt niet hetzelfde. Ik heb geen van beide sporten ooit eerder beoefend en ze geven mij dus zeker niet dezelfde voldoening als korfbal. Daarnaast vind je in deze sporten niet in 1x een gemengde vriendengroep die ook in leeftijd varieert, zoals je dat in korfbal wel hebt.  Ik probeer ook wel eens naar de sportschool te gaan maar daar mis ik dan weer een teamverband dat je toch aanmoedigt om je elke keer weer 100% in te zetten.”

 

Trigon neemt een speciale plek in in haar leven. “Het louter sportieve gedeelte ter zijde, heb ik praktisch iedereen op Sporting Trigon gemist! Zoals ik al eerder zei is de sfeer binnen het team enorm gezellig en is iedereen zo hartelijk, na een jaar weggeweest te zijn, voelt het als thuiskomen! Naast dus mijn teamgenootjes, die mij enorm ontbreken wanneer ik in Amerika ben (zowel op sportief als sociaal vlak), mis ik ook de mensen die langs de lijn staan en mij elke week weer opnieuw met heel veel vriendelijke woorden verwelkomen! Er zijn zoveel mensen bij Sporting Trigon waarmee ik het goed kan vinden, dat ik de club een beetje als mijn Nederlandse familie beschouw! Bij deze kan ik dus zeggen dat ik jullie allemaal weer heel erg ga missen de komende maanden!”, zegt de in Kapellen geboren speelster, die de steun van haar ouders in alles enorm waardeert, “maar als je het specifiek hebt over mijn prestatie tijdens de wedstrijd moet ik zeggen dat ik vrij weinig hoor en zie wat er langs de lijn gebeurt op dat moment.”

 

We gaan het zien zaterdag a.s. op sportpark Larenstein, Tweelingen 142 te Bilthoven, waar Trigon Nova om 15.30 uur op het kleinst mogelijke speelveld tegemoet treedt met scheidsrechter Ruitenbeek.

 

Eerder op de dag (14.00 uur) speelt Trigon 2 in Vleuten tegen Fiducia 2 onder leiding van arbiter Beekman.

 

Wim van Vliet