Ja, boven in de eerste klasse. Een opleving misschien? Geeft dat de huidige sterkte van de selectie goed weer?

Reden om met trainer/coach John van Duuren in de periode tussen veld en zaal van gedachten te wisselen. Een tevreden coach, dat is duidelijk. “Ik denk dat als ik nu zeg dat ik niet tevreden ben dat dat raar overkomt. Als ik naar de stand kijk van beide selectieteams ben ik zeer tevreden. Waar ik minder tevreden over ben maar daar hebben we zelf geen invloed op gehad, Is dat je constant aan de dames kant hebt moeten puzzelen. Gelukkig hebben we een kern waar we steeds op kunnen terugvallen. Dat zorgt toch voor een bepaalde onrust en zorgt er voor dat je niet zo hebt kunnen trainen zoals vooraf gepland.”

Maar ook een coach die niet altijd gemakkelijk is voor zijn “volgelingen”. “Zoals al eerder gezegd hadden we dit niet verwacht aan begin van het seizoen. Maar ik verwacht meer. Ik wil dat mijn team altijd scherp is, een wedstrijd leest en dan ook kilt. We hebben ook naar het publiek wat te brengen. Daarnaast vind ik de wedstrijdbeleving niet altijd even goed. We kunnen meer en dat moeten we ons zelf ook opleggen. Ik ben een winner en wil altijd 100%. Vooral de beleving en welke plaats korfbal in het leven van een ieder heeft verbaast mij.

Natuurlijk moet dit niet te kosten gaan van het plezier maar volgens mij gaat dit hand in hand.”

De groei van de selectie en de manier hoe iedereen met elkaar omgaat heeft Van Duuren in positieve zin verrast. “We hebben een selectie waar de oudste in de 30 is en de jongste 16. Dit gaat tot op heden erg goed. De ouderen nemen een coachende rol op zich en dat is goed om te zien. Als we buiten de selectie om kijken vind ik de samenwerking met de TC erg plezierig, we sparren wekelijks met elkaar.  Ook van hun verwacht ik scherpte en 100%. Ik ben daarin niet de makkelijkste maar tot op heden gaat dit in een zeer goede harmonie. Ik vind ook de wisselwerking met publiek erg goed om te zien. Er komt steeds meer publiek en er wordt hulp aangeboden. Perfect.”

De voormalig speler van Blauw Wit ziet zeker een verbetering van het niveau en heeft veel vertrouwen in het zaalseizoen. “Maar nu gaat het pas beginnen. Ik ben benieuwd hoe het tweede zich staande gaat houden in de reserve eerste klas maar dat het stappen gaat maken is zeker. Ik ben benieuwd – als dit gaat gebeuren – hoe met een tegenslag om gaat. Waar ik zeker van ben dat het een heel mooi en interessant zaalseizoen gaat worden waar we met 2 willen handhaven en met 1 voor de knikkers willen spelen.”

Over het toekomstperspectief heeft de trainer/coach (in het verleden in de regio al eens werkzaam bij Velocitas) ook een duidelijke mening. Niet alleen het op dit moment bereikte niveau moet omhoog, maar ook de trainingsintensiteit moet hoger. “We moeten naar ingespeelde spelvarianten toe. Dit gaan we uitgebreid trainbaar maken in de zaal. We moeten kritischer naar ons zelf toe zijn.”

“Ik hoop dat we tijdens de zaalcompetitie veel publiek gaan trekken anders is het wel een heel grote hal de Vijf Mei hal. Ik vind ook dat Trigon te veel over het verleden praat, dat is geweest. We zijn met een nieuwe groep op weg naar de toekomst. Trigon moet en kan weer toonaangevend zijn in Leiden. Dat kan op termijn met de jonge talenten en deze hebben tijd nodig. We zullen dan ook de aankomende tijd afhankelijk zijn van de oudere garde en (eventueel) mensen van buiten die wezenlijk wat toevoegen aan de club. De prestaties van de selectie hebben er toe bijgedragen dat er een positieve sfeer binnen de vereniging hangt en dat er gelukkig ook weer mensen komen welke waren afgehaakt. We zijn op de goede weg.”

Om daarop te laten volgen: “Op dit moment heb ik het dan ook ontzettend naar mijn zin bij Trigon. Ben heel erg benieuwd waar we in april staan.”

Wim van Vliet