Gewoon gezellig korfballen is het mooiste wat er is, en een goede scheidsrechter maakt een wedstrijd nog leuker om te spelen. Ook in het verenigingsleven bij Sporting Trigon willen wij dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en lekker zijn gang kan gaan. Maar er zijn natuurlijk grenzen. Sommige grenzen staan in de wet: wij mogen geen alcohol verstrekken aan personen onder de 18 jaar. Als wij dat wel doen, staat daar een flinke boete op, en bij herhaling kan zelfs onze vergunning worden ingetrokken. Dan kunnen we inpakken. Daarom zal onze kantinecommissie scherp in de gaten houden dat er geen drank naar minderjarigen gaat, en als het wel gebeurt hierop handelen.

Wat niet in de wet staat, maar wel heel belangrijk zijn onze eigen regels. Zoals geen bier op het veld, of niet roken op het veld. Ook hier zullen we – als we dit zien – op handhaven. Wat nu ook speelt is een discussie over de Rookvrije Sportvereniging. Bij onze club zijn er veel leden die genieten van een sigaretje langs de lijn, iets wat je bij veel sportclubs ziet verdwijnen. Wij willen dit nog niet verbieden, maar wel starten met iedereen te verzoeken niet te roken tijdens jeugdwedstrijden.

Kortom, wat ons betreft heeft iedereen een mooie tijd bij onze club en houden we het gezellig door daarbij een aantal spelregels te hanteren.